Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montážní pěna, držení nádoby

Od: g68® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, potřeboval bych montážní pěnou utěsnit špatně přístupné místo (pod vlnitým eternitem) kam je dost špatný přístup. S montážní pěnou jsem dělal jednou v životě a dle návodu se musela nádoba držet ventilem dolů. Což je pro mě komplikace, tolik místa nemám. Je opravdu nutné dodržet tu polohu nádoby nebo existují i výrobky, kde je to jedno? Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Bezny sprej ma vnutri hadicku od dna po ventil, pena ju nema a bude vam fukat len hnaci plyn. Toto riesim nadstavenim kusom PE hadicky. Kupil som to vo farbach lakoch ako trubicku na tlacenie chemickej kotvy do hlbokych dier.

Pěna má taky onu hadičku. ventilem nahoru fouká jen hnací plyn! Nebo máte na slensku jiné než používáme v česku!

Opravdu není jedno jak se lahví s mont. pěnou manipuluje, istole či hadička na ventilu musí být co nejníže!

Ale Peter to píše správně, nebo jsem jeho popis nepochopil?

"pena ju nema a bude vam fukat len hnaci plyn"

*hi*. beru zpět špatně jsem pochopil text p.Petera!

Pane Diesel, to se stane každému...

Přeji jen krásné prázdniny.

hodnocení

6x

Pokud budeš pracovat s novou (plnou) montážní pěnou, tak bude fungovat, i když bude ve sklonu (dno musí být víše, než ventil, kterým se pěna vypouští). Čím míť pěny bude v nádobce, tím více musí být nádoba ve svislé poloze.

Ale počítej s tím, že montážní pěna se strašně špatně dávkuje.

Pokud bys potřeboval dávkovat, tak musíš koupit aplikační pistoli a montážní pěnu pro aplikační pistoli. Na aplikační pistoli je doraz, který otevírá trysku a ten si dokážeš nastavit podle toho jak potřebuješ. Pak z trysky "leze" pěna buď pomalu v tenkém válečku a nebo rychle a rozlézá se do všech stran.

hodnocení

5x
Můžete to vyřešit prodloužením té foukací trubičky.

hodnocení

3x

Normálně se používá prodlužovací hadička z čehokoli.

hodnocení

0x

Nezapomínejte ale, že vám pěna může zvednout (rozlámat) ten eternit. Sílu má velkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]