Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přivod vody k pračce

Od: roman02 odpovědí: 16 změna:
Dobrý chtěl bych se poradit, dnes přišla pračka a pánové co ji dovezli a chtěli ji zapojit mi oznámili že přítok vody je rozbitý. Jediné informace co mi poskytli je že ta černá páčka nejde otočit a kdyby ji otočili tak by byla potopa a bylo by lepšíto celé to vyměnit. Kvůli nedostatku informacím sháním instalatéra ktery by to dokazal opravit co nejrychleji. Máte nějaké zkušenosti s tímto problem? Nevíte na kolik KČ by to vyšlo?
Děkuji za každou radu.

Přivod vody k pračce

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

4x

Nejdřív bych sundal tu černou páčku, poklepal stonek a okolí lehce kladívkem, pak vzal stonek do kleští/klíče a zkusil ho rozhýbat. Zastavený přívod vody ze stupačky je dobrý nápad.

Teprve kdyby to nešlo rozhýbat bych začal shánět nový kohout.

Přivod vody k pračce #2

"Teprve kdyby to nešlo rozhýbat bych začal shánět nový kohout."

Tak já bych tím sháněním pračkového kohout právě začal. Tenhle pasvil na kohout bych preventivně vyměnil, i kdyby byl v pořádku.

hodnocení

2x
Ta černá páčka nejde otočit, protože neni kam :( Překáží prevlecna matka od hadice. Packu bych sundal a odbrousil/odlomil výstupek, co brání jejímu otočení na opačnou stranu. A pak otevřel otočením na tu opačnou stranu ... Cena zadarmo.
111®

asi tak bych to viděl..

lmgify

Pochybuji, že se páčka otáčí směrem dolů k závitu. Jsem ochotný vsadit, že se otáčí nahoru.

Jestli myslíš, že kratší strana černé páčky se nevytočí kolem bílé matice, tak by možná mohlo fungovat:

1. zavřít hlavní přívod vody

2. odpojit hadici od pračky

3. otevřít černou páčku (vyteče trochu vody z trubky)

4. přišroubovat zpátky hadici

5. otevřít přívod vody

Ještě jsem snad neviděl, že by se páčka otevírala doprava. Její kratší strana se nejspíš vytočí a pokud ne, stačí přidat pod matku druhý těsnění.

To jsi neviděl správně. Na ventilu byla používaná pračka, ventil musel být otevřený a v této poloze nejspíš taky zatuhnul. Dodavateli pračky se nechtělo hlavní ventil hledat, možná ani sám majitel bytu neví, kde uzávěr je. Takže tady taky vidím řešení. Zavřít hlavní přívod, vyměnit hadici a v klidu objednat výměnu ventilu.

hodnocení

2x

Problémem je absence obyčejné manuální zručnosti. Stačí sundat plastovou páčku a kohout rozhýbat klíčem. Žádná potopa by se nekonala, protože kohout má víčko. Je to ale fušeřina. K pračce je lepší ventil, který nezatuhne a je opravitelný. K výměně není potřeba instalatéra. To zvládne každý s elementární zručností.
getmi.cz/...

Nebo v absenci základního nářadí, což je pro mě, kutila z domku, neuvěřitelný:) Sotva skrývám smích, když vidím v Obi u pokladny manekýna s poličkou, dvěma hmoždinkama, vrutama, vrtákem, bitem, šroubovákem a vrtačkou:)
23.06.24 16:44

Bery-*palec*

hodnocení

0x
No já jsem v tomhle amatér.
Jediné co mě napadá, je zastavit vodu na hlavních stupačkach.

hodnocení

0x
Ma tam byt prackovy ventil. Nejlepe od Schellu. Koleno trcici ze zdi bych sdemontoval a primo tam dal prackovy ventil. koupelny-ptacek.cz/... Cena cca do 1000,- komplet i s praci a dopravou. P.S. Starou prackovou hadici vyhodte a urcite si pripojte tu novou.

lmgify

Co je na tom Schellu tak speciálního? Že je (celý?) mosazný?

hodnocení

0x

Když se takhle ptáte, je vidět, že žádný instalatér nejste. Toto je jedna z věcí, která musí být na 100% v pořádku. Vytopení sousedů je strašná věc. Pohledejte na netu instalatéra, který bydlí nejblíže. Ten koukne a ve velkém narketu koupí správný ventil a namontuje a vy budete mít klidné spaní po mnoho let.

motor
hodnocení

0x

Vyšroubujte šroubek, který drží páčku. Sundejte páčku. A potom použijte na čtyřhran klíč Klíč stranový 5,5 x 7mm a opatrně otočte nahoru a zase dolů, udělejte to několikrát než se to uvolní. Případně trochu poklepat. Nakonec uzavřete otočením nahoru. Pokud si na to netroufnete, tak volat instalatéra.

hodnocení

0x

Pokud teče ventil po otočení páčky, tak vyměnit za pračkový ventil. Měním cca za 1100 Kč vč. dopravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]