Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drenaž a hydroizolace

Od: kuba89 odpovědí: 14 změna:

zdarec panova mam jednu technickou planuji delat drenaž vykop plus hydroizolaci a bylo mi nabidnuta cena za tohle vse 120 tisic vykop je asi 15m dlouhy a pujde do hloubky 1.5 metru a uvnitr budovy se rozbije podlaha v delce 3 metru jde mi o to že mi to docela přijde jako ranec

Drenaž a hydroizolace
Drenaž a hydroizolace #2
Drenaž a hydroizolace #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co má být účelem dávat na stěnu v zemi hydroizolaci? S čím bude dole spojená?
kuba89
hodnocení

dola se mi pres zed tlaci voda dovnitr pry asfaltove pasy nalepi se primo

A vlhkost co se dostane do zdi ze základů, ta nebude vadit? Nehledě k tomu, že i takhle se tam dostane hodně vody.
kuba89
hodnocení

prave proto se ptam aby mi nekdo poradil a nevyhodil jsem takovy ranec penez sdelil jsem mu ze prvni by bylo moudre najit ten pritok nez rovnou hazet vsude ty pasy

Přítok může být malý, ale může jich být více. Jediný 100 procentní řešení je to nejdražší. Vykopat to až pod podlahu v baráku. Vykopat podlahu a potom celý barák podříznout. Spojit hydroizolaci pod zdí s izolací venku po zdi k terénu.
km

je to jak píše jenyk

hodnocení

0x

Drenáž Vám nepomůže. Musíte si pochopit problém se spodní vodou. Trubka je díravá, aby odváděla vodu, musí být v podloží zhruba 1 cm vody, Páč dírkami voda nateče pod drenáž.

Objekt je třeba odizolovat lepenkou, či jiným vhodným materiálem. Ať nedopadnete jako spoustu jiných, kteří uvěřili, že díravou trubkou odteče voda.

doplněno 23.06.24 07:55:

Musíte baráka nadzvednout, vložit pod celou plochu hydroizolaci a pak položit zpět. Jinak to nemá cenu dělat.

Když máte cedníkem nabírat vodu, nepomůže zadělat díry po boku. Pomůže ale navléknout na cedník igelitový pytlík, pak vodu naberete.

km
hodnocení

0x

Nepopisujete přesně co a jak se bude dělat, jakými technologiemi a materiály. Nelze tedy na dálku odhadnout cenu.

kuba89
hodnocení

ručně se bude kopat vykop v hloubce 1.5m jelikoš hned protože bagrem se tam nedostane v 12m delce a pak venitr se se vykope podlaha az pod zaklad a najde se pritok vody a z tama se ma natahnout asfaltove pasy a do vykopu dat drenazni trubky ktera pujde skrz zed a venku na zdi maji byt taky pasy v pripou sterk drenaz trubka a povede to dal od baraku do vsakovaci jamy

Hezký. Bude to stát ranec a vevnitř bude stále mokro, možná o malinko méně. Ale stále vlhko, to chceš?

kuba89
hodnocení

prave ze se mi to vubec nezda a nechci vyhodit prachy z okna a kdyz jsem se jich ptal tak neprisli s nicim

Jak jsem ti psal už včera odpoledne.Jediný 100% řešení je obkopat barák až pod současnou podlahu, podlahu vykopat a tam barák kolem dokola podříznout a dát všude hydroizolaci.

km

Cena je odpovídající.
Fungovat to nebude.
Je třeba udělat nejen svislou, ale také vodorovnou hydroizolaci zdiva a pak také podlah. Nemuselo by to být o tolik dražší. Nejdražší bude to ruční kopání.

hodnocení

0x

Pokud máte někde pod barákem zdroj tlakové vody, tak nejlevnější řešení by byla jímka s kalovým čerpadlem na vhodném místě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]