Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na správné položení venkovní dlažby

Od: iva odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, prosím o radu, nákres, obrázky, jak správně položit dlažbu na křižovatce, kde nejsou napojení v pravém úhlu. Firma poslala tento výsledek (viz. obrázky)
Jak na správné položení venkovní dlažby
Jak na správné položení venkovní dlažby #2

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Na funkci to nebude mít vliv, ale vypadá to blbě.

Jak na správné položení venkovní dlažby #3
km

tak bych to viděl

+ méně řezání

@jenyk
Je to mnohem lepší

Přesně takto bych si to položil sám sobě navcí , takto jsme to dělali i v práciProstě co nejjednodušší. Ten obrubník vedel koštěte bych navíc dal do prvého úhlu aby nebyl další šimký prořez ale rovný když už se to špatně spočítá!

km
21.06.24 23:44

tak tak

Tohle jenykovo řešení by bylo dobrý v situaci, kdyby nebyla ta třetí cesta (na spodku obrázku s lopatou a kolečkem), ta se totiž pak bude napojovat dost blbě.

hodnocení

4x

Nelze říci "správně-dobře". Je to otázka vkusu. Já bych po linii té horní cesty položil dlažbu až dolů a tu boční pak dopasoval. Ten "zub" se mi nelíbí.

trtr

Zdravím, tak tak, dominantní cestičku protáhnout a vedlejší dopojit - v libovolném úhlu, ale takto ne.

Tohle nevypadá úplně dobře, udělal bych to jinak.

hodnocení

4x

Funkčně to nevadí, esteticky bych to udělal dle červené čáry od Jenyka.

re4zon
hodnocení

2x
Presne jak pise ferax, neni zadne "spravne". Tohle je ovsem pekna zprasenina a rozhodne bych to tak neudelal, da se linie drzet v co nejvetsi plose a napojit pod uhlem jen jednu nebo obe cesty.

km
hodnocení

0x

moc jinak to asi ani nejde, buď bude hlavní jeden nebo druhý chodník, mě by se to dle fotek líbilo víc naopak, ale záleží jak to vypadá na tom místě fyzicky

ještě mohl být ten chodní kolem domu dotažený až do konce k obrubníkům a nemusel končit takhle hranou v prostředku druhého chodníku

hodnocení

0x

Já bych to udělal takto:

Jak na správné položení venkovní dlažby #4
km

šmankokote, to vpravo opravdu?

No proč ne, takhle by se to líbilo mně. Jedná se o napojení placu na cesty, tak bych udělal mnohoúhelník a z něj vycházející trojice cest. Možností je samozřejmě víc, možná to spodní řešení by se mi líbilo ještě víc:

Jak na správné položení venkovní dlažby #5
Jak na správné položení venkovní dlažby #6

Ještě doplním, že aby to bylo opticky odděleno, tak bych mnohoúhleník ohraničil obrubníkem.

Podobná hrůza jako je v dotazu ten originál. V jednoduchosti je krása, tohle ne.

hodnocení

0x
Tam co se bude hodně chodit bych držel jednu linii, vedlejší bych utnul a nedělal optický zářez do vnitř.
Pokud tudy budou chodit návštěvy od branky do vchodu tab bych jako hlavní cestu označil tento směr aby věděly kudy jít.
km
21.06.24 12:30

*palec2*

hodnocení

0x

Je to potřeba udělat tak aby dilatační spára byla co nejkratší a to je spojnice lomů obrubníků a potom to bude vypadat o dost lépe.

trtr

Zdravím, nebo podle feng shui a bude to navíc energeticky vyvážené. Opravdu, dle příspěvku jenyk to vypadá líp. Není to nic co by nešlo opravit, tak to zvažte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]