Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ppřipojení odpadu

Od: jiris* odpovědí: 15 změna:

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit, jak připojit odpady od sprchového koutu, umyvadla atd. Jsem ve fázi, kdy z desky koukají trubky bez hrdla (chybí rozšíření s gumičkou). Nad to se budou stavět příčky a do nich odpady, které se připojí do vyčnívajících trubek. Jak se toto řeší? Děkuji Jiří

Ppřipojení odpadu

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Abyste nemusel sekat beton k prvnimu hrdlu, tak se dava vnitrni redukce HT. dvorak-karlik.cz/... Presuvka se nedava, ta kolikrat vychazi moc vysoko. A tady nizsi aquatopshop.cz/...
km

a co když nepotřebuje/nemůže redukovat?

je možné ty odkázané redukce použít i na spoj HT+KG?

jiris*
hodnocení

Super, něco takového jsem hledal, díky moc :)

km- unihobby.cz/... jen se musi zkratit trubka podle potreby
km

fajn, děkuji

krtek6
hodnocení

2x

a tohle dělal kterej vůl?...jak mu může končit trubka bez hrdla?...řešit se to dá tou přesuvkou, ale tohle je amatérismus největšího zrna...nehledě na to, že mu to tam trčí z té desky jak nevím co...

jiris*
hodnocení

Tohle je prosím ilustrační foto standartní základové desky z googlu...

krtek6

i když je foto ilustrační...tak furt píšeš, že tobě taky čouhají trubky bez hrdla...takže fotka nefotka...problém a řešení je furt stejný

hodnocení

2x

Overte, či Vám vyjdú spády. Ak áno, použite presuvky "KGU". Ak nie, tak kango s operátorom a buď sa presekať k najbližšiemu hrdlu alebo dostatočne hlboko pre tú presuvku. Pri ďaľšej stavbe odporúčam použiť mozgové myslenie a trochu predvídať.

hodnocení

0x

Presuvkou, co je kus rury s tesnenim na oboch koncoch, ale lepsie je mysliet vopred a mat tam hrdlo.

km

přesně, přesuvka to vyřeší

ale tohle asi dělal nějaký *bzum*

hodnocení

0x

Pokud to k nejbližšímu hrdlu není daleko, je nejlepší řešení kango a vysekat okolo trubky až k hrdlu.
Sám jsem to tak dělal, protože mi výška hrdla nevyhovovala.

zaseja
hodnocení

0x

To přece není žádný problém a ani důvod k panice, někde těsně pod povrchem betonu je hrdlo bez nasazené gumy a do něj je vsunutá trobka kvůli zamezení napadání betonu do potrubí při betonování, po zavadnutí betonu se ta trubka poklepe a kývavým pohybem uvolní a vytáhne a pak už zůstane čisté hrdlo, do kterého se nasadí guma a pokračuje se pak s montáží dalšího potrubí, nemůžete nechat hrdlo koukat z betonu, právě kvůli potom potřebným výškám, proto se to běžně dělá tak, jak jsem popsal.

hodnocení

0x

Nepíšete, jaký průměr trubky vám z betonu kouká a jakým průměrem chcete pokračovat, takže nejde dát jednoznačnou odpověď. Ona to může být jen chránička DN 150 a vy budete pokračovat obvykle DN 100. Pak by to mělo být ok?

hodnocení

0x

Tak když jsi přiložil pouze ilustrační obrázek, tak to udělej tak, že na každou trubku navlíkneš mirelonovou izolaci a s tím navlečeným rukávem to zabetonuješ.

Když ten rukáv navlíkneš i na spodní hrdlo a dáš kolem drát, kterým mirelon dotáhneš/obepneš, tak ti tam nepodteče beton a ty trubky půjdou snáze vytáhnout a případně vyměnit.

Z vrchu můžeš trubky zacpat buď polystyrenem nebo nějakým chuchvalcem papíru nebo třeba zmačkaným pytlem od cementu. Trubky je lepší zacpat, aby tam nikdo nic neházel a nebo aby tam nebyl beton. Pokud máš víčka tak je to ideální řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]