Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Primalex - je třeba ředit?

Od: dsvfdbgf odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, je NUTNÉ ředit primalex? Potřebuji vymalovat obývák a nechce se mi to ředit, mohu to prostě natřít Primalex tak jak je v balení?
Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V principu nemusi. Ale diky hustote se to bude blbe roztirat a bude velka spotreba.

Naredit to dle doporuceni na kyblu je otazka jedne minuty mozna?

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, ředit doporučuji, protože silná vrstva hustého Primalexu může při schnutí popraskat. Tak to chce více slabších nátěrů naředěnou barvou (navíc tím ušetříte nějakou tu korunu). Zdravím!

hodnocení

2x
Drzel bych se navodu na Primalexu. Prvni vrstvu zredit 1dcl do kbeliku, dalsi vrstvy neredit.

hodnocení

2x
I hustou barvou to nějak namalujete, ale může praskat a budete si nadávat při příštím malování, protože se pak při přemalovávání může loupat.

asd1
hodnocení

1x

Víc se mi osvědčilo tři vrstvy řídkýho než jedna hustá...

hodnocení

1x

Primalex jsem vždycky, podle návodu ředila. Nejprve chtěli ředit první vrstvu, po několika letech chtěli první vrstvu hustější, ředit méně a teď, když jsem kupovala barvu, kterou míchali v obchodě + bílou, nechtěli ředit vůbec. Je potřeba číst návod na plechovce. Ale měla jsem 3 barvy a jsou tak úžasně krycí, že není potřeba 2. vrstvy, jako vždy.

hodnocení

0x

Není nutné ředit, pokud je hustota správně. Málokdy ředím...

doplněno 20.06.24 13:14:

kdo nadefinuje to, že teď je to husté a teď již OK?

ben®
milancukrar - zkušený domácí malíř/kutil, který už někdy maloval byt (není to moc složité).

Pan Cukrář zkušený malíř není, proto to nemůže nadefinovat *smich*

hodnocení

0x

Nepíšete jaký typ Primalexu. Obecně - méně kvalitní malby hlinkového typu - Primalex Standard, Primalex Plus se ředí přesně podle návodu.

Lepší malby typu Primalex Polar se ředí také ale když provedete malbu na zpenetrovaný povrch, tak ředit co nejméně. Na hodně zpenetrované povrchy je třeba hustější malba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]