Nejste přihlášen/a.
V jedné diskuzi tady jsem se dočetla, že je lepší vybírat okna z nerecyklátů. Může mi coby spotřebiteli někdo vysvětlit, jaké jsou rozdíly mezi okny z nerecyklátu a okny z recyklátu? V čem jsou která lepší a horší? Jaký má vliv recyklát na vlastnosti oken? Děkuji.
doplněno 14.06.10 08:47:Ještě pro doplnění - někdo zde zmiňoval, že okna z recyklátů šednou. Pokud tuto zkušenost už někdo má, mohl by přihodit fotečku?
okna z recyklatu se po case reba i krouti a praskaji ve svarech doporucim vam zajit nekam na prodejnu kde maji rez plastovych oken z recyklatu a nerecyklatu a dejte si to k sobe jinak jako lajk to nepoznate
Vy poznáte okna z recyklátu podle řezu?Ale to poznat nejde takovým způsobem.Ani se ty okna nekroutí víc,než z ,,nerecyklátu".Okna z recyklátu jsou ale skoro všechna.Je to jednoduché vysvětlení.Výrobci pl.profilů používají recyklát proto,že je o moc levnější,než prvovýroba,Granule recy...jsou barevné v odstínu šedé,až hnědé.Při smíchání určitých poměrů se barva nemění.Někteří jsou ještě šikovnější a přidávají bílé barvivo.Tam už nepoznáte vůbec nic.No a jak ty profily poznat?Profil je složen ze dvou vrstev.Tzv.nosná základní-Ta má barvu bílou z prvovýroby.Ale taky tu šedou nebo hnědou.A to je právě ten recyklát nevybělený.Na nosnou vrstvu se pak přidává asi 0,5mm vrchní (kvalitní) leštitelný plast.Takže do toho nevidí nikdo.Na obchodě vám s radostí ukážou profil probělený z prvovýroby a vy jste spokojen s tím,co vidíte.Do výroby jdou zaručeně profily z recyklátu,který nepozná ani čert.Některé profily jsou z rubové(od ostění)strany barevné.A to je jedinná možnost zjistit,že je okno určitě z recyklátu.Jinak se to konečný zákazník nemůže dozvědět.Takže celá naše republika má okna z flašek,vysavačů a ostatních nepotřebných plastrových ptákovin.
Vážený a znalý Petře, již dopoledne jsem napsal podobný text, přirovnal jsem recyklát i k EPS. Jelikož ale dráždím jiné, že tvrdím že se recyklát dává i do EPS (a i do jiných výrobků včetně salámů), smazal jsem příspěvek před odesláním. Byl jsem přesvědčen, že se určitě jako odborník přes okna vyjádříte. Mě nezbývá dodat, že máte naprosou pravdu a máte alespoň bodík ode mě.
Ale někteří Vám neuvěří, že recyklát se dává všude.
popravde kdyz sme davali okna od jednoho vetsiho vyrobce na hotel ktery sme staveli tak prijel kamion plny oken ktery manici rikali stopro plast zadny recyklat to bylo i ve vyberovem rizeni ze nesmi byt recyklat jak pisete bava byla bila jasan ale chyba se vloudila pri odlepovani ochrannych pasku odloupl se jeden druhy za kazdeho okna a ejhle onka poskrabana tak jsme kntaktovali firmu ta prijeli od nich ze se to vylesti a bude to v pohode ale jak prislo leto asvitilo na to slunicko jako blazen celej de tak kde byl svar v rohu tak se zacli kroutit a ve svarech praskat tak sme rekli dost to je divny prizvali jsme si soudniho znalce co dal ten nam poradil vyndat okno v tom svaru to rozriznout takze se ukaze profil a uz byla videt jina barva presne ta ze se to dela z recyklatu prijela jeste jedna firma aby nam ukazala ze to je recyklat protoze oni to nechteli uznat ze to neni recyklat prvezl se profil z recyklatu a nerecyklatu kde byl proveden rez a podle vnitrni barvy je to krasne poznat a kdyz se vezme technicky benzin a da se na hadr a nekde v rohu to drobet omyjete tak vam vyleze bud sedfa nebo zazloutla barva a to je recyklat u oken z nerecyklatu se to nestane takze se to da poznat i z profilu
Když jsem si prošla webové stránky výrobců, někteří psali, že recyklát se dává opravdu vždy během výroby, zatímco ti druzí naopak tvrdili, že okna jsou 100% nerecyklát. A absolutně nevím, jak se k tomu postavit, přemýšlíme o výměně oken a tohle naše rozhodnutí brzdí, ani nevím, zda vůbec oprávněně...Zda to řešit či neřešit...
urcite je dobre se poptat v okoli od jakych fiem to maji a jak dlouho a jaky ty okna se chovaji jaky je tesneni atd
včera jsem byla u kamarádky a pochválila jsem jí nová plastová okna. Strašně se rozčílila s tím, že mají už druhé, že první měli od firmy, o které jsem se zmiňovala, že vypichuje jako přednost fakt, že vyrábí z recyklátu. Okna mají na stranu vystavenou více povětrnostním podmínkám a prý se jim po roce začaly okna jakoby kroutit a špatně jim seděly, tak to vyreklamovali a dostali jiná okna. Ale jestli za to může recyklát nebo třeba jen špatné usazení, kdoví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.