Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová okna z recyklátu/nerecyklátu

Od: lucinkaf* odpovědí: 8 změna:

V jedné diskuzi tady jsem se dočetla, že je lepší vybírat okna z nerecyklátů. Může mi coby spotřebiteli někdo vysvětlit, jaké jsou rozdíly mezi okny z nerecyklátu a okny z recyklátu? V čem jsou která lepší a horší? Jaký má vliv recyklát na vlastnosti oken? Děkuji.

doplněno 14.06.10 08:47:

Ještě pro doplnění - někdo zde zmiňoval, že okna z recyklátů šednou. Pokud tuto zkušenost už někdo má, mohl by přihodit fotečku?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

okna z recyklatu se po case reba i krouti a praskaji ve svarech doporucim vam zajit nekam na prodejnu kde maji rez plastovych oken z recyklatu a nerecyklatu a dejte si to k sobe jinak jako lajk to nepoznate

arakain77*

Vy poznáte okna z recyklátu podle řezu?Ale to poznat nejde takovým způsobem.Ani se ty okna nekroutí víc,než z ,,nerecyklátu".Okna z recyklátu jsou ale skoro všechna.Je to jednoduché vysvětlení.Výrobci pl.profilů používají recyklát proto,že je o moc levnější,než prvovýroba,Granule recy...jsou barevné v odstínu šedé,až hnědé.Při smíchání určitých poměrů se barva nemění.Někteří jsou ještě šikovnější a přidávají bílé barvivo.Tam už nepoznáte vůbec nic.No a jak ty profily poznat?Profil je složen ze dvou vrstev.Tzv.nosná základní-Ta má barvu bílou z prvovýroby.Ale taky tu šedou nebo hnědou.A to je právě ten recyklát nevybělený.Na nosnou vrstvu se pak přidává asi 0,5mm vrchní (kvalitní) leštitelný plast.Takže do toho nevidí nikdo.Na obchodě vám s radostí ukážou profil probělený z prvovýroby a vy jste spokojen s tím,co vidíte.Do výroby jdou zaručeně profily z recyklátu,který nepozná ani čert.Některé profily jsou z rubové(od ostění)strany barevné.A to je jedinná možnost zjistit,že je okno určitě z recyklátu.Jinak se to konečný zákazník nemůže dozvědět.Takže celá naše republika má okna z flašek,vysavačů a ostatních nepotřebných plastrových ptákovin.

Vážený a znalý Petře, již dopoledne jsem napsal podobný text, přirovnal jsem recyklát i k EPS. Jelikož ale dráždím jiné, že tvrdím že se recyklát dává i do EPS (a i do jiných výrobků včetně salámů), smazal jsem příspěvek před odesláním. Byl jsem přesvědčen, že se určitě jako odborník přes okna vyjádříte. Mě nezbývá dodat, že máte naprosou pravdu a máte alespoň bodík ode mě.

Ale někteří Vám neuvěří, že recyklát se dává všude.

ladislavtikal*

popravde kdyz sme davali okna od jednoho vetsiho vyrobce na hotel ktery sme staveli tak prijel kamion plny oken ktery manici rikali stopro plast zadny recyklat to bylo i ve vyberovem rizeni ze nesmi byt recyklat jak pisete bava byla bila jasan ale chyba se vloudila pri odlepovani ochrannych pasku odloupl se jeden druhy za kazdeho okna a ejhle onka poskrabana tak jsme kntaktovali firmu ta prijeli od nich ze se to vylesti a bude to v pohode ale jak prislo leto asvitilo na to slunicko jako blazen celej de tak kde byl svar v rohu tak se zacli kroutit a ve svarech praskat tak sme rekli dost to je divny prizvali jsme si soudniho znalce co dal ten nam poradil vyndat okno v tom svaru to rozriznout takze se ukaze profil a uz byla videt jina barva presne ta ze se to dela z recyklatu prijela jeste jedna firma aby nam ukazala ze to je recyklat protoze oni to nechteli uznat ze to neni recyklat prvezl se profil z recyklatu a nerecyklatu kde byl proveden rez a podle vnitrni barvy je to krasne poznat a kdyz se vezme technicky benzin a da se na hadr a nekde v rohu to drobet omyjete tak vam vyleze bud sedfa nebo zazloutla barva a to je recyklat u oken z nerecyklatu se to nestane takze se to da poznat i z profilu

lucinkaf*
hodnocení

Když jsem si prošla webové stránky výrobců, někteří psali, že recyklát se dává opravdu vždy během výroby, zatímco ti druzí naopak tvrdili, že okna jsou 100% nerecyklát. A absolutně nevím, jak se k tomu postavit, přemýšlíme o výměně oken a tohle naše rozhodnutí brzdí, ani nevím, zda vůbec oprávněně...Zda to řešit či neřešit...

ladislavtikal*

urcite je dobre se poptat v okoli od jakych fiem to maji a jak dlouho a jaky ty okna se chovaji jaky je tesneni atd

lucinkaf*
hodnocení

včera jsem byla u kamarádky a pochválila jsem jí nová plastová okna. Strašně se rozčílila s tím, že mají už druhé, že první měli od firmy, o které jsem se zmiňovala, že vypichuje jako přednost fakt, že vyrábí z recyklátu. Okna mají na stranu vystavenou více povětrnostním podmínkám a prý se jim po roce začaly okna jakoby kroutit a špatně jim seděly, tak to vyreklamovali a dostali jiná okna. Ale jestli za to může recyklát nebo třeba jen špatné usazení, kdoví.

lucinkaf*
hodnocení

Viděla jsem budovu, kde před cca 11 lety dávali dva typy oken - eurookna a plastová okna, nevím sice proč, ale oba typy byly v bílé barvě. Eurookna drží, plastová okna jsou teď zažloutlá. Je tedy možné, že je to způsobené právě tím, že jsou vyrobená z recyklátu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]