Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měsíční náklady na vlastní byt

Od: pavel* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, plánuji koupit vlastní byt o velikosti 2+1. Už jsem byl na první prohlídce, všechno vypadalo dobře. Měsíční náklady na byt vychází 6800 kč ( bylo to na 2 osoby). Zatím jsem ve vlastním nebydlel, ani s bytu nepochazím, takže nemám představu zda jsou tyto měsíční náklady adekvátní. Mohu se zeptat jaké máte vy náklady na vlastní bydlení v bytě? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Info kdo kolik platíme je ti naprosto k ničemu, protože tajíš lokalitu. Pro zajímavost, 3+1 Brno a platíme 4 osoby méně. Lokalita jen kousek vedle a už jsou ceny odlišné. Záleží hodně i na druhu vytápění - ústřední topení, vlastní kotelna pro bytovku, plynové v bytě apod.

pronajimatel
hodnocení

1x
Nekde se plati dost za fond oprav, nekde zase malo, jinde zase za uklid a vetsi odmena spravci… a pak zalezi kdo jak setri s elektrinou napr…
Mesicne je to v rozmezi od 4800 do 7200 Kc s tim, ze vetsinou je na elektrine preplatek par tisic, takze real je to treba o petistovku min.
Ideal by bylo videt predchozi vyuctovani, vedet jake mate zalohy na el., plyn a tak, lokalita…
Castka 6800 Kc mi prijde malinko vyssi, ale jinak ok. K celkovym nakladum si jeste pripoctete treba pojisteni domacnosti (budete li mit), nebo dan z nemovitych veci, at to mate komplet.

hodnocení

1x
Úplně nevím,co si pod tím mám představitelé. Jakože inkaso? My za vlastní byt 2+1, malé město, panelák zrekonstruovaný tak na půl (fasáda,dveře,zvonky,podlahy... nové, střecha, odpady atd staré), přihlášena jedna osoba, inkaso 8 100, ale s elektřinou, vodou, fondem, plynem a poplatky za tv. Na kolik vyjde bydlení u nás v rodinném domě spočítané nemám, takže porovnání nepřidám.

hodnocení

1x

Platím za 2+1; 3osoby; celkem 5 900kč. z toho le 1170kčm, plyn 370kč a zbytek=přímé náklady (vodné, stočné, TUV, ele. spol. prostor, fond oprav...) Stačí? Každoročně mám nějaký přeplatek, povětšinou za topení stejně tak ele a plyn

Ještě doplnění ono dost podstatné je lokalita! a také na obytné ploše daného "dvoupokojáku"

spu
hodnocení

0x

Jsme 4 a platíme o 1800 míň.

2024
hodnocení

0x

Tak to co uvádíte, to jsou měsíční náklady na bydlení v rodinném domku (kde bydlí 5 osob) a to ještě není novostavba, ale dům z roku 1970 (byť zateplený).

Ale asi v tom máte i fond údržby, nebo je to starší dům..a pak jsou náklady takto vysoké.

pavel*
hodnocení

Ano je to i včetně bytového fondu, elektřiny, vody, otop a zdá se mi i internet. Bytovka byla před 2 lety rekonstruována.

riva
hodnocení

0x

Měsíční náklady na byt? To má být co? Platba do fondu oprav? Nebo nějaké neodvolatelné správcovské společnosti, která zajišťuje úklid, zabezpečení, ... a spoustu dalších věcí, které si nechává zaplatit?

pavel*
hodnocení

Děkuji za reakce, jinak doplním jedná se o menší město Vsetín ve Zlínském kraji. Jen mě zajímalo kolik se tak platí ať si udělám obrázek. Přesně rozepsané kolik za co se platí jsem neviděl, jen celkovou částku kolik chodí k úhradě a v té částce by měli být započítané veškeré výdaje.

daska

Spotřebu vody, el.energie a topení můžete ovlivnit a budou Vám třeba i vracet. Pokud je dům zrekontruovaný, může být součástí i splátka úvěru, kterou si možná celý dům na opravu vzal. Ale je to jen úvaha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]