Nejste přihlášen/a.
Kari síť půjde stočit do kruhu. Ale do pruhu o průměru 40cm? to bude hodně těžký.
To bys asi musel vzít plastovou trubku o průměru 200mm a na trubku kari síť namotat.
Pak když to namotané povolíš, tak se to o kus vrátí a třeba z toho vyjde těch 40cm.
Já si pamatuju jak neochotně se ohýbala kari síť z drátu 6mm. Tu jsme museli ohýbat postupně po jednotlivých drátech. Takže ohýbat to najednou bude hodně těžké a možná to ta plastová trubka nevydrží a budeš muset použít ocelovou trubku.
Možná by bylo jednodušší udělat z toho třeba šesti nebo osmiúhelník a ještě to rozdělit na poloviny.
Myslíte toto: hornbach.cz/...
jen nevím, co z toho vyleze, když to ohnu... aby z toho nebyla úplná brambora. Ale tip dobrý. Děkuji
Předloni jsem dělal něco podobného. použil jsem kari síť 150x150, drát 5 nebo 6 mm, už si nepamatuji přesně.
Podle průměru jsem si ustřihnul potřebný kus sítě, Tak aby to podle možností vyšlo na celý oka, jednou stranou jsem to přišrouboval na kus klády a několikrát kládu se sítí otočil po zemi kolem dokola. Tím to dostalo nějaký jakž takž kulatý tvar. Po odšroubování z klády se to už doladilo podle potřeby.
Ještě, že si to nepamatujete přesně. Protože bych to rád viděl, jak dráty 5-6mm průměru točíte na kládu.
Úplně v pohodě (to jsi toho asi ještě neviděl hodně...)
Stačí jí kutálet obracákem Nebo to trochu poboucháš špalkem na tyči... Možností je víc.
Holt lidi z města neznaj jednoduchý metody a bez zakružovačky dělaj kolečka z drátu a na to drátujou tyčky...
INženýre, to jde úplně v pohodě. Stačí dát kari síť dolů a kutálet kládu po síti. Lepší to je ve dvou.
Jenyku a když ještě máte možnost válet betonovou trubku bez hrdla, nějakou mechanizaci na těžkou práci, tak to jde.
Kdo umí, ...
Jsem rád, že jsem to tu úplně nezabalil. Sice si tu občas lezeme na nervy, ale taky se tu člověk dozví věci. Tchán se odmítl zbavit betonového sloupu. Dostat ho tenkrát ze zahrady (sloup) byla růčo strašná dřina. Kus ještě máme, válec je to téměř dokonalý, vercajku dostatek, proč to nezkusit...
Možná to nebyla kari síť ale pletivo. Možná se to samo nenamotávalo ale dva ukrajinci to museli pobouchávat palicema a pak si to představit dokážu. Asi by z toho bylo dobré Pat a Mat video.
Myslím, že můj , nyní přes osmdesát let starý strýc to kdysi právě dělal tak, že si svařil kroužky z drátu cca průměr 3mm a pak po obvodě nabodoval rovné. Pak to natřel a zapíchl k růžím. Vypadalo to celkem profi. Jak může vypadat drát, do kterého někdo buší palicí?
tm, ano, mají stáčečku.
Ale když vezmete kari 4x150x150, tak jí přes trubku taky stočíte. Ale nesmíte začínat hned od kraje.ohýbat, ale až od druhého oka...
Za použití truhlářských svěrek, trámku, to šikula zvládne.
Starý strýc jednoduše neměl karisíť, jen (v práci) svářecí drát a autogen tak to dělal z toho.
Kláda pr. 400mm váží klidně půl tuny, našroubuješ kari (lať + 3 vruty) a obracákem kutálíš - myslíš že se 20 drátků 5mm neohne jak papír? Neni nutný mít zámečnickou dílnu se zakružovačkou. I ten Pat a Mat by to udělali za chvilku, akorát by to Patovi ujelo z kopce, projelo plot a přejelo Mata, tak by ho pak zase musel dofouknout pumpičkou
Lidi z města se vysmívaj, ale ví o tom prd..
Akorát by se to muselo aspoň v jednom rohu chytit k nějaké zabetonovane tyči, aby se to neklatilo a místo čtverce z toho za chvíli nebyl kosoctverec.
Zavětrovat. Někde nahoře a dole, kde to nebude vadit, dát kus drátu do úhlopříčky. Může být i tenký - vázací - ten se dá napínat. Nebo čtverec ze sítě. Stejně to růže za chvíli proroste a stane se to obtížně rozebíratelným.
Než ale ohýbar kari síť, tak by možný lepší a pohlednější byly ty gabiony. Ty se používjí pro popínavky běžně a nevypadá to tak zle.
Ano, myslím, že to je úplně nejlepší, než se točit s půltunovou kládou nebo kupovat "stokilovou palici" a shánět dva ukrajince aby do toho mlátili (
). Má to pozinkovanou úpravu, tl. drátu 3,5 mm a koupíte jako polotovar. Pár let to nemusíte ani natírat. Délkově přizpůsobíte - říznete pilou,flexou nebo štípnete silnějšími pákovými štípačkami . Složitější tvary vyskládáte z těchto jednotlivých sloupů. Můžete pak zkusit i drátěnou bránu. Svážete vázacím drátem a hotovo.Jde se na pivo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.