Dobrý den, chtěl bych renovovat venkovní venkovní betonové schody s povrchem terasso tenkovrstvou odolnou neklouzavou úpravou. Je to asi 5 schodů a podest, na 2 schodech musím terasso odstranit zbytek drží. Uvažuji ty dva schody natáhnout opravenou maltou a celé pak tenkovrstvě (asi do 1cm na podestu-kvůli prahu) sjednotit odolnou vrstou. Jaké by byly možnosti kromě keramické dlažby a kamínků v epoxidu? Líbila by se mi nějaká stěrka s vzhledem nějakého betonu, kamene, chtěl bych provést svépomocí. Děkuji za případné rady/zkušenosti.
Opravoval jsem vloni betonový vjezd, který už byl rozežraný od soli místy až na ocelovou výztuž.
Koupil jsem drahou pytlovanou směs na opravu betonových konstrukcí Sika. Tou jsem to postupně celé "přetáhl" a s výsledkem jsem spokojen. Celkovou cenu raději nechci znát.
Ale tato opravná betonová vrstva je po uschnutí a vyzrátí šedá až bílo-šedá. To je asi jediný rozdíl proti tmavší barvě betonu.
Jinak to zatím drží. Musel jsem ale všechno napřed umýt wapkou, pak nanést spojovací můstek a pak jsem větší díry vyplňoval hrubou maltou a celou plochu pak vyrovnal jemnou maltou.
Na pět schodů by toho asi moc nepadlo, ale jestli by se to spojilo a drželo to? To nevím. To bys musel jedině vyzkoušet.
Myslel jsem, jestli neexistuje nějaká tenká odolná stěrka, abych právě nemusel bourat , když to drží. Asi nebude ale zas takový problém dostat terasso dolů, pak mi přibude pár cm a mám více možností, líbí se mi třeba betonové stěrky, ale jestli by něco takového bylo i ven na schody, raději něco bezesparoveho.
Beton jako takový (finální povrch) se na schody nehodí (pokud to nejsou nějaké schody třeba do sklepa). Existují přímo obklady na schody, nebo je možné obložit na míru nařezanými deskami žuly, v kamenictví vám poradí. Ty kamínky v epoxidu vypadají příšerně (můj názor).
zdenek
Kamínky byla taky varianta, ale sek bych do nějaké jemně struktury a malé tloušťky, ale to asi moc na trhu není, nebo nevím. Chtěl bych pokud možno bezesparove řešení, ale pokud by nešlo, tak pak obložení -keramika, kámen. Tím betonový povrchem jsem myslel nějakou odolnou stěrku vizuálně betonovou, ale nějaká odolná chemie s epoxidem nebo polyuretan, nevím.
Dejte nejprve více informací a nejlépe foto. Jde odspodu vlhko, je to zastřešené?
zdenek
Podest a asi 3 schody jsou zastřešené,2 už ne, je to ve vzduchu, kromě posledního schodu- ten asi bude táhnout vlhkost, pod schody je uzavřený větraný prostor s dvířky.
Napíšu odpověď a protože jsem nebyl přihlášený, tak se mezitím odpověď ztratila. Už se mi to ani nechce psát znovu, tak dávám alespoň video, jak by to mohlo vypadat. Dole pak beton vyztužený kari sítí a také zbroušený,vyleštěný
Nakonec jsem terasso celé sundal, poslední schod byl rozpraskaný nejvíc, z půlky to bylo duté a nedrželo, dám na to pravděpodobně žulový obklad, ještě otázka, jestli ke dobré dělat pod dlažbu (lepidlo) hydroizolaci?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.