Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účinná prevence proti vodnímu kameni?

Od: obrkolodej* odpovědí: 5 změna:

Poradí mi někdo nejúčinější způsob prevence proti usazování vodního kamene v trubkách a ohřívacích zařízeních ( bojler, pračka atd.)?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlamak*
hodnocení

0x
chlamak*
obrkolodej*
hodnocení

Dik za radu. Na netu je takových věcí spousta, ale vím, že každá věc má jinou účinnost. Proto mě zajímají zkušenosti. Máte to doma a funguje to?Problémm je totiž v tom, že voda urpavená jakým koliv elektromagnetem nejde porovnat, protože magnet jenom mění strukruru vodního kamene a on se pak neusazuje, ale pořád ve vodě zůstává, takže výsledek se projeví až časem.

jabraka*
hodnocení

0x

No,to co je jen reklama,je jen tahání peněz z vaší kapsy.Neslyšel jsem nikoho,komu by tyhle elektronické nesmysly fungovaly.Trochu fungují na určitý typ tvrdosti vody magnetické separátory.Tam,kde se podílí více železité soli s vápníkem.Mění krystalizační jádra tak,že se shlukují do jiné struktury a neusazují se na stěnách trubek.Ovšem odstranit tvrdost vody lze jen iontoměniči,nebo reverzní osmozou.

JABRAKA

obrkolodej*
hodnocení

Iontoměnič neznám, ale zkusím naguglit. Osmoza nemá chybu, ale je jen pro kuchnskou úpravu. Mě jde o to, abych dal něco na vstup do baráku.

doplněno 13.06.10 11:24:

Vzhledem k tomu, že s vodou občas pracuji, vím, že i některé magnety fungují. Proto mě zajímají zkušenosti těch co je mají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]