Nejste přihlášen/a.
Na fotce to vypadá ještě o hodně lépe než ve skutečnosti.
Chtěl jsem si tedy půjčit Airless zařízení, ale všechny půjčovny co jsou v okolí (DEK, HR Systém) mě odmítli, že nemají stroj co by uměl fasádní silikonovou barvu. Fakt nevím jal tohle vyřešit.
Používám Baumit Silikoncolor, první nátěr se ředí max 15%, další nátěry jen 5%. Poslední možnost co mě napadá, je ten první nátěry zředit více, ať se dostane všude a ty další nátěry se dostanou prostě jen někde.
Nevím, v čem by měl být problém? Vše je závislé od tlaku, trysky a filtru, což si myslím umí i prachobyčejné airless zařízení za 4500 Kč od Parkside z Lidlu. Proč to zařízení z půjčovny neumí?
Kdysi jsme břízolit nahazovali novou omítkovinou ručním rotačním zařízením, předtím ještě namáčením koštěte do kbelíku a oklepáváním o klacek. Omítkovina byla domácí výroby , z ručně hašeného odleželého vápna, cementu, vhodné frakce písku a kdo chtěl barevnou fasádu, ten přidal fasádní barvu Fronton. Tolik historie před rokem 1989. A šlo to.
Jj lidově -"ruční mlýnek na maltu"správně ruční omítačka .Viz : allegro.cz/...
Občas se s tím děla dodnes!
1x
Nevím sice proč škrábaný brizolit natírat, lepší bylo jen omýt tlakovou vodou, ale budiž. Zkusl jste stříkat? Váleček je nesmysl a štětky? Náročné ale jde to nejlépe malířská stříkaci pistole.
Viz dp od Baumit :"Baumit SilikonColor lze nanášet válečkem, natírat štětkou nebo stříkáním vhodným Airless přístrojem."
Nicméně se mi povedlo půjčit od známého jeho WAGNER Airless, tak to zkusím, i když v návodu je hned jako první zmíněno, že se nesmí používat na fasádní barvy. Jinak ten nový stříkaný jde barvit bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.