Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karavanový systém na dešťovou vodu do malé chaty

Od: adamr odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám malou dřevěnou chatu a chci v ní využívat dešťovku. Tento projekt není třeba řešit pro mrazivé teploty, pouze jaro/léto/podzim.Můj plán je svést vodu z rýny do 2 IBC kontajnerů za chatou a z nich přivést vodu do chaty, kde bude karavanové čerpadlo s filtrem a expanzní nádobou. Z toho chci vodu přivést do rohového ventilu, kde mám nyní záchod a pračku.
Vybral jsem si zatím toto čerpadlo: ( svetkaravanu.cz/...
+ Jejich filtr + exp.
2 IBC bych spojil nějakou takovouto spojkou: ( chata24.cz/...)

V nákresu jde vidět, jak to zhruba myslím. Je to proveditelné? Jaké zvolit propojení mezi částmi - jaké trubky/hadice? Přidali byste tam něco? A Jak ideláně filtrovat už na vstupu do IBC? Jsou nějaké dobré rýnové nástavce?

Díky všem za názor

Karavanový systém na dešťovou vodu do malé chaty

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jawacek350
hodnocení

0x

Jako proč ne, ale místo Vámi vybraného čerpadla bych použil malou domácí vodárnu v hodnotě 2400Kč (+ filtry), která má jak čerpadlo, tak expanzku. Dále vidím problém v kvalitě vody. Stačí, aby voda v IBC byla chvíli vystavena slunci a voda bude zelená. Musel byste vodu upravovat a lít nějakou chemii (chlor?). Pak ještě dodělat nějaký filtr na svod, aby první dešťová voda nešla rovnou do nádrže, ale pryč. Nejlépe, kdyby IBC nádrže byly zakopané nebo dobře obalené černo-bílou fólií, jakou např. používají zemědělci na balíky sena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]