Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo nevíte, co je toto za typ tkaniny / textilie. A zda se dá použít jako separační textilie na oddělení drenážního kameniva a jílovité zeminy jen z vrchu výkopu. Je hodně tenká a zdá se mi méně propustná než klasická geoška. Příjde mi ale celkově těžší ji uřezat, než geošku. Jelikož jí budu dávat jen z vrchu, nižší propustnost mi nevadí.

0x
Co to konkrétně je nevím a asi vědět nikdo nebude. Nicméně klasické geotextilie jsou netkané textilie (nejčastěji z polypropylenu či polyesteru), je to z důvodu docílení větší tloušťky a zároveň vysoké propustnosti pro vodu. To na obrázku je tkaná textilie (zřejmě plátno), tedy tenčí, méně propustná, ale zato nejspíš pevnější.
doplněno 13.06.24 11:09:
Ověřte si, jestli ta textilie nemá zátěr, to by pak pro vodu byla nepropustná, což by ji činilo nevhodnou jako náhradu geotextilie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.