Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda někdo nevíte, co je toto za typ tkaniny / textilie. A zda se dá použít jako separační textilie na oddělení drenážního kameniva a jílovité zeminy jen z vrchu výkopu. Je hodně tenká a zdá se mi méně propustná než klasická geoška. Příjde mi ale celkově těžší ji uřezat, než geošku. Jelikož jí budu dávat jen z vrchu, nižší propustnost mi nevadí.
Co to konkrétně je nevím a asi vědět nikdo nebude. Nicméně klasické geotextilie jsou netkané textilie (nejčastěji z polypropylenu či polyesteru), je to z důvodu docílení větší tloušťky a zároveň vysoké propustnosti pro vodu. To na obrázku je tkaná textilie (zřejmě plátno), tedy tenčí, méně propustná, ale zato nejspíš pevnější.
Ověřte si, jestli ta textilie nemá zátěr, to by pak pro vodu byla nepropustná, což by ji činilo nevhodnou jako náhradu geotextilie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.