Nejste přihlášen/a.
Dá se tomu předejít správným zapojením obvodu. Indukce ještě nikdy žádný ventilátor neroztočila stejně jako nabitá ebenová tyč nikoho ještě neusmrtila . Vyfoťte vnitřek vypínače se zapojením vodičů , jestli je tam popřípadě časovač doběhu - jaký typ a jaké je označení ventilátoru - může mít též variantně časovač doběhu integrovaný.Dále kolik vodičů je připojených do ventilátoru.
Pokud se tím nechcete zabývat, volejte elektrikáře nebo hodinového manžela, který vám to uvede do funkčního provedení.
Tie laicke opisy funkcie bez schemy realneho stavu ziskanej meranim, to je nanic. Na druhej strane, kto je schopny to nakreslit, ten je schopny aj opravy.
Uvedte prosim schemu zapojenia a typ ventilatora (tiez najlepsie so fotografiou skutocneho zapojenia svorkovnice).
Poslal jsem níže. Schéma svorkovnice? Můžu poslat leda tak napojení na vypínač jestli k něčemu bude. Nechápu
Skusil by som pred ventilator zaradit do serie kondenzator X2 100nF / 275V striedavych a odpor okolo 56 - 100 ohmov, spinanu fazu voci nulaku. Mozno by postacil aj samotny odpor vyssej hodnoty, ale ten sa viac hreje a bol by vacsi.
Bravo. Tak to čumím. Vždy jsem závady s ventilátory opravil ale s tímto jsem se nesetkal. Existuje nějaké profi řešení nebo jen takovéto bastlení? Protože až na to někde narazím, vzpomenu si , že se to tady řešilo, ale nikdo mě nedonutí,abych místo do Hornbachu jel pro součástky do radioamatérské prodejny a vzpomínal, jaké hodnoty kondenzátoru a odporu zapojit
Ono presne hodnoty nie su az tak kriticke, hlavne aby kapacita bola nasobne vacsia, nez kapacita vodicov medzi sebou a odpor len obmedzuje prudovy naraz. Predava sa to aj hotove ako RC clen, ale je to zbytocne drahe, mozno Ali to ma v dobrej cene za 10ks.
No tak právě v hornbachu jsem to sehnal. hornbach.cz/...
Zapojeno normálně do svorkovnice ventilátoru mezi spínanou fázi a N
Asi dražší než v elektru ale tam jsem neměl cestu.
Jedná se o nejhůře odstranitelné "vady" související s rušením a ochranou proti němu. U mne když vypne oběhové čerpadlo boileru, tak problikne stropní LED světlo vybavené pohybovým spínačem. Po neúčinné instalaci odrušovacích prvků jsem se s tím smířil.
Schéma zapojení je naprosto jednoduché ale přiložím ho.
Ventilátor Dalap 100 BFZW ventilatory.cz/...
Vypínač lustrový ABB mojeelektro.cz/...
Světlo Soleo LED 03242 24W baumax.cz/...
Na vodiči odpojeném na obou stranách (u vypínače i ventilátoru) nic nezměřím ale doutnavka se rozsvítí.
Kabel z krabice k vypínači má asi 3 metry, zpět vede zpět do krabice a odtud se rozděluje ke světlu a ventilátoru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.