Zkusil bych to s tím teplem/chladem. Napustit do dřezu studenou vodu a utopit to tam tak, aby se sklenička naplnila. Otočit tak, aby ve skleničce voda zůstala. Dřez vypustit. Držet skleničku a na hrneček pustit horkou vodu a lehce táhnout a viklat.
No tohle vypadá dost blbě, možná to bez rozbití skleničky nepůjde. Já bych zkusil toto: do skleničky bych nastrkal hadr a pak do hrníčku nalil vodu, aby se hadr nasákl. Tím se zvětší hmotnost sklenice. Pak bych s hrníčkem klepal o tvrdou podložku s ručníkem na vrchu (kvůli rozbití sklenice), třeba se sklenice vyklepe.
Jedinej zaručenej recept od pana mistra jako jsem Já
položit hrníček na nejmenší plotnu sklokeramický varný desky, dát na nejnižší výkon. až se dost hrníček zahřeje(nejenom dno, ale hlavně stěny hrníčku, lze zvednout rukavicema a vyndat skleničku. Nesmí se horký hrníček dávat na studenou část varné desky nebo jinou tepelně vodivou studenou část, při tak rychlým ochlazení dna by hrníček prasknul. Lze horký hrníček dát natepelně nevodivou podložku jako suchý dřevěný prkýnko atd...
Mimochodem pánové a dámy, jak chcete porazit Putina,když si neporadíte s banalitou?
A jste si tím jist mistře? On totiž porcelán má velmi malou teplotní roztažnost. Ale zkusit se to podle vašeho návodu může, ohřát a pak klepat o desku s položeným ručníkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.