Dobrý den, Mám dotaz k seřízení vchodových dveří se 3 panty, po cca 10 letech provozu. Panty jdou nastavovat ve třech směrech (výška strana přítlak), vše se podarilo nastavit tak aby nikde nic nedrhlo a přitlačily se lehce k těsnění. Ohledně nastavení výšky, ta je také ok, ale v návodu ke dveřím píšou, že spodní pant má nést hlavní váhu a ostatní dva se tomu jen přizpůsobí. Seřizují se inbusovym klíčem zespoda. A nyní samotná otázka - jak moc se mají tedy střední a horní pant utáhnout? Zatím jsem to dělal tak, že jsem je utahl do polohy, kdy při dalším utažení už se začne příslušný pant mírně zvedat. Je to správné, nebo se má utahovat ještě více? Děkuji Honza
Já bych to tak nechal. Váha by měla být rovnoměrně rozložena s tím, že od spodu jsou to nepatrné rozdíly. Samozřejmě, že plnou váhu neponese jen jeden pant.
Děkuji za odpověď. Přemýšlel jsem, zda na to není ještě nějaký přesnější postup, protože přece jen místo kdy se začne daný pant zvedat je sice vidět, ale to neznamená, že se začnou ještě zvedat celé dveře v ostatních pantech - každý pant má nějaké pásmo pružnosti ve kterém se při utahování zvedá jen sam. Nicméně chápu že jde asi hlavně o to, aby u žádného pantů nebyla výškově zjevná vůle a dveře byly tedy +- rovnoměrně opreny s tím, že pro daném seřízení pomoci spodního se střední a horní mají spíše jen dotáhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.