Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace kovových garážových vrat

Od: pavel* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřebuji renovovat vrata. O čem budu mluvit je na přiložené fotografii. Stará barva musí dolu protože se loupe, navařil jsem nový zámek a řeším detaily. Mám dva problémy, se kterýma potřebuji prosím poradit.
PRVNÍ problém je, že v rámu jsou nabodované plechové panely. V jednom místě dole někdo panel při transportu promáčkl a vznikla spára, kterou je vidět až dovnitř. A teď řeším, jak to opravit. Někdo říká dát tam klempířský tmel a zevnitř poklepat kladivem. Někdo říká prolít barvou a pak panel opravit kladivem. A někdo říká jen přihnout zpátky a nechat být, protože barva i tmel stejně praskne a pak se tam bude držet voda o to víc. ... jak s tou spárou naložit aby do ní pokud možno netekla voda?
DRUHÝ problém je barva. Doporučují mi Alkyton, ale mě při dodržení všech postupů po deseti letech na zábradlích venku začal prorezávat. Je dobrý nápad epoxydová barva třeba "EPOLEX S2300" a "TELPUR T300". Je epoxidová tak očekávám větší životnost.

Hlavně mě trápí jak utěsnit tu spáru a by do ní neteklo. Předem moc dík za každou radu. Pavel

Renovace kovových garážových vrat

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

3x

tak buď si to převaříš pokud umíš a tu mezeru si stáhneš svařováním a nebo pokud nemáš možnost, tak si kup tubu polyuretanového tmelu v PRO DOMě, vytmel to a pak to přelakuj...něco podobného jsem řešil na svých vratech...

Přesně tak, zatěsnit pružným tmelem, PU ideál, má dobrou adhezi k materiálům.

hodnocení

1x
Nabodovat. Jestli to je hodně rezavé a ztenčené tak vyříznout a nahradit novým materiálem.

hodnocení

1x
Okrem varenia sa to dá aj prinitovať či prešroubovať a z vnútra to prípadne vypodložiť (užším) L profilom či jackelom, prípadne aj pásovinou.

km
hodnocení

0x

spára zavařit nejde? moc tenký plech?

hodnocení

0x

Co se týče utěsnění doporučuji to samé jako krtek, co se týče laku, epoxydový je nadstandardně dobrý ne-li vynikající pro podobné účely.. Doporučuji nanášet válečkem

pavel*
hodnocení

0x
Dik za rady. Plech je zevnitr pribodovany. Jen to dostalo pri transportu ranu a panel se ohnul dovnitr. Dlouhodobe tam trochu tam zatekalo a tak je tam rez, ale prorezle to neni. Uvazuji sparu prolit odrezovacem, pak tam dat ten polyuretanovy tmel a pak to opatrne kladivem porovnat. Pak to natrit. Zevnitr bych to privarit - pribodovat dokazal. Zvenku ne, je to slaby plech. Ale mam strach, ze to stejne praskne a bude tma zatekat, ale s tim se asi neda nic delat. To je danne konstrukci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]