Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat rošt pod terasu

Od: sew odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, ahoj. Potřebuji poradit z čeho udělat rošt pod terasová prkna. Budu dělat takovou podlážku pro posezení, protože máme nerovný terén. Mám klasická terasová prkna, tl. 28mm, šířka 12cm.
Potřebuji pod ně udělat nějaký roštík a přemýšlím jaké latě na to "stačí". Mám koupit 30x50, nebo 40x60? Za předpokladu, že je dám s rozestupy 30 cm, stačí to? Ta prkna něco udrží sama o sobě ne? Děkuji. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tm
hodnocení

1x
Také jsem nedávno dělal terasu, protože ta původní po 10 letech shnila. Představa, že to budu dělat každých cca 10 let (hory), tak jsem to udělal z ocelových nosníků a na to podlahové rošty. Nebo když už prkna, tak plastová terasova
sew
hodnocení

Tak má představa je to naimpregnovat a natřít několikrát venkovním pochozím lakem. Čili doufám, že vydrží. Jde mi o konstrukční nosnost těch latí. Které bych měl použít...

re4zon
hodnocení

0x
A ten rost bude lezet na cem? Bude to zastresene? Jestli ne, tak na to zadny lak nepatri. Jinak lepsi silnejsi rost a vetsi rozestupy.
sew
hodnocení

Rošt bude na betonových patkách. Zastřešené to bude, ovšem při lehčím větru na zhruba třetinu konstrukce nějaká voda spadne...
Tak latě 40x60? Po 40cm třeba?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]