Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posunutí záchodu o 30cm

Od: pytel odpovědí: 13 změna:

Podle moderátora jsem dotaz položil sprostě, tak píšu ještě jednou a zkráceně:

Mám WC na nešikovném místě a špatně se to kolem něj uklízí. Hned vedle něj je stojící bojler. Ideálně bych chtěl záchod posunout a pootočit a za něj postavit stěnu, ve které schovat bojler a odpad. WC je teď připojenej rovnou do trubky co vede šikmo do podlahy a skrz ní (je to zabetonovaný asi jen nějakou šlupkou) vede do stoupačky, která je ve vedlejší místnosti.

Pokud bych WC takto posunul a trubku prodloužil o nějakých 30cm, asi bude problém ze spádem? Viděl jsem videa, kde borci vzali půl metrovou flexi hadici a bez spádu ji připojili do odpadu, ale to mi přijde divný...

Celý dotaz se pohybuje v teoretické rovině, řešil by to stejně instalatér, ale než sem vůbec přijde, tak chci vědět co lze a co ne...

Posunutí záchodu o 30cm
Posunutí záchodu o 30cm #2
Posunutí záchodu o 30cm #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dáte delší odpadní trubku a hotovo, jen bych se trošku bál ucpavavosti.

hodnocení

3x
Sice neodpovídám přímo na otázku ale zmíním jiné řešení. Cca 30 let máme kvůli úspoře místa bojler v koutě až u stropu a combi záchod pod ním a žádný problém. A pod bojler se ještě vešla plochá skříňka na chemii, která doučasně dkryla trubky. Naopak mi vyhovuje, že při vykonávání malé potřeby se mohu lehce předklonit a hlavou opřít o bojler. :)
Tak hlavně si ve stavu, kdy je potřeba se čelem opřít o bojler, nesednout a při vstávání pak na jeho umístění v místě hlavy nezapomenout :)
km

ještě že nemáte karmu *smich*

hodnocení

2x
I ten nejmenší spad bude fungovat. Těm varhánkovým univerzálním napojením se vyhněte, zpomalují průtok a zanáší se a praskají. Použijte KG nebo HT potrubí a tvarovky.

hodnocení

2x
V sifonu uvnitř mísy taky není spád, dokonce to tam cestuje kus do kopce, a taky to funguje :)

hodnocení

1x

Doporučený spád odpadu je 1cm na 1m. Takže při těch Vašich 30 cm bude stačit, když bude horní konec roury o 3 mm výš.

Pokud použijete flexihadici, přiděláte si v budoucnosti značné problémy!

A to jste našel kde? Dle ČSN je minimální spád odpadního potrubí 2cm na 1m!

hodnocení

0x

Pokud bych WC takto posunul a trubku prodloužil o nějakých 30cm, asi bude problém ze spádem****nebude problém...

hodnocení

0x

30cm posunutí WC nebude mít vliv na případný nulový spád potrubí. Důležité je přitom zachovat přímý směr bez 90 st. kolen. Voda po spláchnutí má dost síly na to, aby 30 cm překonala. Horší by to bylo při delším napojení, tam by už hrozilo zanášení a později ucpání. Ucpat odpad jde i snadno při použití kolene 90st., které není vedeno dolů ale do strany s minimálním spádem. Tolik dosavadní zkušenosti s opravami

pytel
hodnocení

Dobře, díky za odpovědi.

km
hodnocení

0x

taky si myslim, že to bude fungovat, ale nepoužívejte flexi

krtek6
hodnocení

0x

Pokud je to možné, já bych ten bojlel strčil do toho výklenku a wc dal místo bojleru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]