Nejste přihlášen/a.
Podle moderátora jsem dotaz položil sprostě, tak píšu ještě jednou a zkráceně:
Mám WC na nešikovném místě a špatně se to kolem něj uklízí. Hned vedle něj je stojící bojler. Ideálně bych chtěl záchod posunout a pootočit a za něj postavit stěnu, ve které schovat bojler a odpad. WC je teď připojenej rovnou do trubky co vede šikmo do podlahy a skrz ní (je to zabetonovaný asi jen nějakou šlupkou) vede do stoupačky, která je ve vedlejší místnosti.
Pokud bych WC takto posunul a trubku prodloužil o nějakých 30cm, asi bude problém ze spádem? Viděl jsem videa, kde borci vzali půl metrovou flexi hadici a bez spádu ji připojili do odpadu, ale to mi přijde divný...
Celý dotaz se pohybuje v teoretické rovině, řešil by to stejně instalatér, ale než sem vůbec přijde, tak chci vědět co lze a co ne...
30cm posunutí WC nebude mít vliv na případný nulový spád potrubí. Důležité je přitom zachovat přímý směr bez 90 st. kolen. Voda po spláchnutí má dost síly na to, aby 30 cm překonala. Horší by to bylo při delším napojení, tam by už hrozilo zanášení a později ucpání. Ucpat odpad jde i snadno při použití kolene 90st., které není vedeno dolů ale do strany s minimálním spádem. Tolik dosavadní zkušenosti s opravami
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.