Nejste přihlášen/a.
dobrý den, plánuju přejít na zdroj vytápění kotel Atmos s AKU nádrží. Vytápět budu jen 3 místnosti + koupelnu, sílu kotle by měl vypočítat topenář předpokládám
moje otázka zní: pokud to chápu dobře, kotel (v mém případě to bude ATMOS na dřevo) natopí AKU nádrže (v mém případě to bude cca 1200litrů) což např. na podzim bude znamenat, že jeden den zatopím a druhý den (nebude mrznout) bude moct být kotel vyhaslý, ale do radiátorů mi půjde teplá voda z AKU?
a s tím souvisí i otázka, pokud pojedu na víkend pryč, ze čtvrtka a z pátku budu mít natopené AKU, tak když vypnu všechny radiátory a nechám běžet jen 1 (v hlavní místnosti), bude v ní teplo i třeba dva dny? funguje to takto jednoduše nebo to má nějaký háček?
díky Honza
ten Atmos máte ten základní na dřevo?
zajímalo by mě i to, jestli je ten kotel schopný hořet několik dní v kuse - když v 10večer přiložím, vyhasne přes noc nebo v 6 ráno můžu přiložit znovu na žhavé? (topíte předpokládám něčím měkým - borovice, smrk)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.