Nejste přihlášen/a.
Nevím, jestli je to tenhle případ, ale jak chcete dávat polystyren ze studenější strany stropu třeba v 5. patře 10 patrového paneláku ?
km - A co pak dáte přes tu vatu? Sádrokarton? To je přesně to, co tazatel nechce. Tazateli očividně nejde o tepelnou izolaci.
magdon: Já se ptal jirky. Reaguji na "Polystyren se má dávat z chladné strany stěny (stropu)." Ptám se, jak je to v případě vaty.
Tu je ina otazka : kolko tych CYKY je, aky maju prierez a ake istenie? Zvazok kablov ma vzdy mensiu zatazitelnost, ako kabel samostatny a zatazitelnost vyrazne klesa, ked su kable tepelne izolovane, ci spolocnym vedenim v liste / rurke alebo cez polystyren, vatu a pod. Najlepsi pripad je volny kabel v zemi, najhorsi zvazok vo vate.
Proč to chcete tahat po stropě? Co vám brání obejít strop podél zdi?
Já bych to do stropu zespodu nedával - není to běžné umístění trasy. Něco jiného je vedení na stropě shora - to se běžně dělá a kabely se hrobečkují.
Kdyby tady byl nějaký profi elektrikář, určitě by vám vysvětlil, jak se ukládají CYKY kabely.
Tady jsem jen něco ztáhnul z webu :
Kabel CYKY je určen do interiéru i exteriéru, do země, do betonu, do lišty, žlabu a kanálu.
A protože mám pochybnosti o tom, že uložení není přípustné v tepelné izolaci kvůli chlazení kabelu, ptejte se raději výrobce než rádců, co si myslí, že tomu rozumí. Doporučil bych vám nezarovnávat strop polystyrenem ale sdk deskou , která by byla šroubována přímo na dřevěný rošt. Vyhnete se tak kotvení po obvodě do nadpraží oken , kde se dá očekávat silnější vyztužení a do překladu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.