Nejste přihlášen/a.
Při vypouštění bazénu potřebuji vyčerpat / odsát veškerou vodu. Do jisté hladiny lze použít běžné čerpadlo na vodu, ale na dně pak zůstane cca 5 - 7 cm vody. CO S TÍM? Napadl mě vysavač, ale ty běžné mají hrozně malé nádrže. Potřeboval bych to napojit na hadici třeba z filtrace bazénu, ale nic takového jsem nenašel. Máte někdo zkušenost s takovýmto problémem? Včera jsme to dělali ručně (nejdříve půllitrem a potom houbou), ale byli jsme z toho normálně na infarkt a to máme ten nejmenší 3,6m bazén. Jde o to, že po zimě je voda zelená jak letní louka a použití chemie na vyčištění jednak není ani ekologicky, ani zdravotně, a to už nemluvím o ceně, únosné. Když to přepočítám, tak je to rozhodně nejlevněší a nezdravější způsob - komplet bazen vypustit a vyměnit celou vodu. Alespoň u našeho bazenu. Poradíte nějaký vhodný vysavač, nebo kutilsky upravit stávající - a nebo všechno úplně jinak?
NO - když tak na to čerpadlo koukám, tak vypadá jako všechny tohoto typu čerpadel. Na rozdíl od "cukrára" jsem k tomu Vašemu názoru skeptický. Ale půjdu se na to podívat a dám vědět...
máme podobnou Gardenu,fakt to nechá tak cca 5mm vody. Často se musí čistit filtrační sítko. Hlavně nečerpat bez bez toho sítka,zacpaly by se mezery mezil lopatkama musí se to pak rozmontovat ,čistit
to je takková výhoda-nevýhoda čerpadla-sice tahá vodu ode dna, ale neumí vytahat nečistoty, anity drobný ne.
Vzal bych to nejdřív kalovým čerpadlem,nakonec tou gardenou
kalovka odedna vysaje bordýlek a ulehčí práci gardeně. vyzkoušený. dycky ještě čerřím vodu, když je tam kalovka, tím bordel-kamínky beru ode dna, nebo tlakovou myčkou beru dno, rozvíří se to a kalovka to sežere.
Už není důvod se v tom nějak patlat.
tak to prostě je. Snad to není taková věda, aby se to tu natřásalo několik dní. Nejedná se onějakou otázku ohledně elektroinstalace,opravy auta atd...
Opravdu některé reakce jsou ---- podivné. Jsem z těch, kteří se rádi o všem přesvědčí na "vlastní oči". Tím nikoho neosočuji z vymýšlení si, ale vzhledem k dlouholetým zkušenostem nemohu jen tak věřit tomu co je kde napsáno v návodu. PAPÍR SNESE VŠECHNO. Jen jsem se chtěl dozvědět od někoho jiného jak na to. Nejsem úplný Pat a Mat, spíš bych řekl naopak, ale zase - více hlav více ví. Tak prosím o uvážlivější reakce...
Napadají mne dvě nevyzkoušené možnosti.
Buď si přimontuješ na nádobu vysavače nějakou průchodku a čerpadlem budeš odsávat vodu z nádoby vysavače.
Asi jednodušší je koupit kus sací hadice a volný konec hadice zacpat (třeba korkovým špuntem) a do pláště hadice navrtat několik otvorů tak, aby se otvory nezacpaly při klesnutí hadice na dno a přitom aby jediná možnost byla nasávat vovdu těmi otvory.
Měl jsem na to nejlevnější kalovku A U řezal jsem jí nožičky, takže jsi se dne na prdel,
Jinak ten bazén 3,6 je už poměrně velký, ale prostě jsem ho vzala otočil vzhůru nohama. Samozřejmě že tam něco zbylo, ale to jsem rozředil a vychytal síťkou
Tu kalovku jsem ani nevytahoval, lenost... Ta byla na betonovej septik Když se předělával z jímky Tak to bylo potřeba vysát až do dna
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.