Nejste přihlášen/a.
Který druh grilu (plynový, elektrický, na dřevěné uhlí) preferujete a proč? Jaké jsou podle vás jeho hlavní výhody a nevýhody?
S grilováním nemám žádné zkušenosti a potřebovala bych poradit.
Nejsem fanatický "grilovač", grilujeme jen občas a dávám přednost menšímu grilu na dřevěné uhlí. Je to romantičtější a jídlo získá nenapodobitelnou vůni a chuť, které nikdy na plynu, či elektřině nemáte šanci dosáhnout.
Nevýhody? Je to pracnější, výsledek nemusí být vždycky jak podle šablony, vyčistit gril je náročnější. Vzniká popel, který je nutné někam odložit.
Jo, a při špatném směru větru Vás sousedi nemusí mít rádi .
Na grilování používám venkovní krb,mám nastavitelný rošt na mnoho výšek nad ohněm. Topím klasickým dřevem, pravda, musí se zatopit tak hodinku předem aby byla vrstva žhavého, ale stojí to za to.
Za mě je elektřina opravdu špatně. Plyn je jednoduchý, rychlá příprava, rychlý úklid. Dřevěné uhlí resp dřevené brikety jsou asi to nej, co jde použít, ale docela náročné držet správný žár a připravený gril taky není zrovna za minutku.
Plyn je pro každého. Dřevěné uhlí už je vyšší liga, kterou je potřeba si osvojit. Tedy pokud nepreferujete černé kousky jídla.
Elektrický kontaktní. Hodí se na stůl, takže ostatní u stolu mohou být účastníky grilování s plným komfortem.
Nepisete, kde chcete gril pouzivat? Jestli nekde venku na zahrade nebo na balkone, ci jen pri kempovani. V tom jsou velke rozdily.
Kazdopadne nejlepsi je gril, kde se topi dubovym drevem, pak jakykoliv na drevene uhli. Jako vychytavka je u krboveho grilu mramorova deska! Je s tim dost prace, ale mnam!
Nejmene narocny na obsluhu je pak plynovy ale chybi tam ta kourova chut.
Pokud budete grilovat jen malokdy a v malem mnozstvi, uplne staci maly prenosny gril. Ten pak muzete vzit vsude s sebou.
Grilovací černé uhlí - brikety - používám 1-2x za rok při venkovních akcích. Nepříjemné je, že ten mistr kuchař je prostě odkázaný v parném létě u toho sedět a sledovat, korigovat, ... prostě on má jen práci a horko. Pokud se mistr kuchař chladí alkoholem, nenají se nikdo.
Na pravidelné grilování mám kontaktní optigril xl+, na něj se dá vložit porce pro 4 lidi. Pro běžnou rodinu ideální.. a nemusí to být jen jako grilovačka, ale prostě jako rychlá úprava masa s jistotou, že to laik manžel nepodělá. A řekl bych, že to je i čistší práce než prskání na pánvi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.