Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita hrnců ELO z Billy

Od: ja2* odpovědí: 20 změna:

Máte,prosím, někdo zkušenosti s kvalitou hrnců zn. ELO z Billy, která tyto hrnce nabízí ve věrnostní akci?

Pořídila jsem si rendlík od Tescomy, ale vydržel mi asi rok při intenzívním používání, začal se odlupovat teflon, jinak jsem byla velmi spokojená, dalo se v něm kuchtit i bez tuku. Existuje nějaké forum , kde se srovnává kvalita nádobí? Jaká značka se osvědčila Vám?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Nejlepší nádobí, které jsem měl možnost vyzkoušet, bylo od Zeptera. Pokud se přeneseš přes cenu a způsob prodeje, výrobek je to naprosto špičkový a řekl bych bez konkurence.

Nečekej, že v Bille ti dají nějaké exkluzívně kvalitní nádobí, zejména, má-li to být "bonus za věrnost" nebo něco takového. Spíš to bude horší, než Tescoma. Mimochodem, Tescoma je rovněž kvalitní nádobí, i když ne až tak tobré, jako to, co jsem jmenoval dříve.

Pro mne je Zepterovo nádobí naprosto bezkonkurenční. A vydrží věčně.

Hezký den.

Tak na tu věčnost bych si docela rád počkal ;)
al bunda*
Měl jsi je někdy v ruce? Na jaře se sejdeme u mne, nějaké Ti předvedu. OK?
výtka
Upozornění od sys al bunda 09. 12. 2007 20:30:22
Něco mi ještě zůstalo z lepších časů...
Pokud dožiju, budu se moc těšit. Doufám, že to vyjde stejně dobře jak posledně :)
al bunda*
Teď na podzim jsem to nechtěl svolávat kvůli nejistému počasí. Jak se ale udělá teplo... Viděl bych to tak na duben, na květen. Včas dám vědět interní poštou, nebo mejlem.
ALe já myslel že počasí umíš objednat, jako minule ;)
al bunda*
To jo. Však vidíš, jaká je zima?
Bylo ovšem období, kdy mi nechtěli potvrdit objednávku...
Mám soupravu od Zeptera z roku 1993, v roce 1996 jsem nabyl jistoty, že doživotní certifikát k nádobí dodávaný je k ničemu... Nedostatky reklamované u výrobce se do dneška nedočkaly pochopení... Je to dobrý na vaření, ale má to svý mouchy, o kterých se můžeme bavit v samostatné doskuzi...
al bunda*
Buď neumíš, nebo máš špatného reprezentanta. V tom nádobí to není.
Hezký den.

ja ti nevim... i super kvalitka muze v nejake serii chybovat...
Dokazi si predstavit, ze ty hrnec chvalis a Strejcovi po prvnim tydnu upadly uchytky :)

Ale co, co je s nima Strejci?

Problém je s plastovými uchy. Dle dodaného návodu i poučení od zástupce firmy Zepter je možné pro použití v troubě po odmontování uch použít nádoby k pečení. Ucha drží dutý šroubek. Použil jsem k pečení jen největší hrnec (nebo už kastrol) a tedy odmontoval ucha. Po upečení jsem ucha opět připevnil, ale po každém dalším použití nádoby docházelo k povolování šroubků, která izolaci přidržují. Po dvou letech mne napadlo odmontovat ucha na všech nádobách a zjistil jsem, že se pod nimi natvořilo neuvěřitelné množství nečistot. I toto bylo doporučeno firmou Zepter a tak, dbaje návodu, vyčistil jsem nečistoty a ucha připevnil zpět. Od té doby byla ucha povolena po každém druhém, třetím použití. Při jednom z častých utahování šroubku došlo k vytržení kulaté matice na kovovém uchu hrnce. Přestal jsem tedy logicky šroubky utahovat, stalo se ale neočekávané - zcela povolené šroubky začaly postupně mizet v odpadu... Firma nedostatek bez problémů uznala a dodala mi pytlík šroubků náhradních, její reprezentant přišel s návrhem, šroubky pojistit prostě přilepením. Dobrý nápad, ale jak potom odstranit to, co se nahromadí v prostoru mezi plastovou vložkou a vlastním kovovým uchem? Podívali jste se někdo pod ty plastové vložky? Pokud ne, učiňte tak - objevíte neuvěřitelný hnůj. Budete pak mít sice opravdu dobře umyté nádobí, ale ani zázračný Zepter vás nezbaví problémů s povolujícími se uchy. Koupil jsem tehdy soupravu za skoro 40 tisíc s tím, že ji mám na celý život. Opravdu se v nádobí dobře vaří, ale problém s uchy na sebe každý den upozorňuje...
no, tenhle"hnuj"znam, viz muj dalsi prispevek s bakelitovymi uchyty. Podle me to vseobecny problem, pokud potrebujes uchyty oddelat. je jasne, ze sroubky se ochodi a nebudou drzet pevne.
a s cistenim toho hnoje... to je podle jen alibi firmy, ale ve skutecnosti by nikomu neradili tento postup.
a jak z toho ven? jedine nerezove uchyty,"privarene"k hrnci. Sice hnuj tam taky muze byt, ale prostor je pro to z daleka mensi :D
al bunda*

Já můžu jen zopakovat, že buď má špatného reprezentanta, nebo neumí. Dobrý reprezentant problém v pohodě a rychle svému klientovi vyřeší. K tomu ostatnímu - nevím, jak s nádobím zachází, při slušném zacházení to skutečně vydrží neuvěřitelné věci. Nebudu nikomu sahat do svědomí, ale moje zkušenost (z obou stran, tedy jako klienta i jako prodejce) mne opravňuje trvat na svém názoru. Leč nikomu z vás ho nevnucuju.
Jen jsem střelil do hejna a trefená se ozvala.*smich*
Hezký den pánové.

A jakpak bys to ty bejvalej reprezentante teda řešil?Vykašli se na svědomí klientů,do toho si stejně šahat nedaj,a zcela odborně nám,hloupejm uživatelum,objasni v čem děláme chybu.A prosim tě,hlavně nestřílej do hejna,si schopnej postřelit sám sebe.Co se týká schopnosti nádobí vydržet neuvěřitelné věci,jde nám jen o použití v kuchyni,jaké jsou ty neuvěřitelné schopnosti,rozepiš se,poděl se o svý zkušenosti.Nebylo jedinýho náznaku,že by si někdo od tebe nechal cokoliv vnucovat.A konečně,proč už se nabízením zmíněnýho produktu v současnosti nezabejváš?
al bunda*

Ale zabejvá, zabejvá... Poslechnou voni hloupej uživateli, neměl jsem z nich ani kačku, ani to potěšení z diskuze, nechaj toho. Voni Kibitz stejně věděj všechno nejlíp, ne? Neprovokujou, kašlu jim na konfrontaci. Hezkej den.

Tož to jooó, ogare... *smich*

hodnocení

0x
neznam primo tyhle hrnce, ale moji rodice dostali jako svatebni dar hrnce... klasicke smaltovane. Bakelitove uchytky byla jejich nejvetsi slabina, protoze casem odchazely. Jinak poctive zelezo (dno cca 3-5 mm, ne je 1mm - to bych fakt nebral!)
A po 30-ti letech je máma vyhodila. 2 hrnce jsem si nechal a musim rici, ze na ne máma rada vzpomina a ja je rad pouzivam... :D
zkus to nadobi popsat... ;)
Zepter nádobí je opravdu dobré a trvanlivé, ale jako vše má prostě své nedostatky. A ty vaklací ucha prostě permanentně s..ou. Já jsem kuchyni k tomuto nádobí vybavil ještě pár kousky titanovými a je to pohoda. Ty tvoje hrnce docela znám, máma je má a mají už některá ucha jaksi popálena, navíc místo madýlek na pokličkách už je jen jakýsi zobáček, který při vaření dost pálí... :)

jayjazz
hodnocení

0x

Tak jako není televizní stanice (neplacená), na které by člověk nenarazil na přitroublou reklamu na prací prášky, přípravky na nádobí a dámské hygienické potřeby, tak asi neexistuje diskuse týkající se nádobí, aby do ní nevstoupili horliví zastánci a poté i ostatní diskutéři na téma Zepter. Vůbec je netrápí, že otázka byla položena úplně jinak. Nikdo se neptal, jestli je Zepter dobrý, lepší nabo nejlepší na celém světě. Vůbec se nechci vyjadřovat ke kvalitě, příp. nekvalitě sortimentu Zepteru. Jeho způsob distribuce, zvlášť v době, kdy nebyl krocen příslušnými zákony, hraničil s dobrými mravy. Dnes možná seriozní značka, která vyrostla (mnimálně v ČR) na soudních sporech s neplatícími klienty, kteří si zboží objednali a hlavně podepsali nevypověditelnou smlouvu na předváděčce, zmanipulování velmi kvalitně vypracovanou taktikou nátlaku a agresivity, které lze směle přirovnat ke šíření víry některými téměř fanatickými náboženskými skupinami. Pro úplnost je třeba dodat, že se to ale netýká jen zn. Zepter, ale i jiného sortimentu. Vysavači počínaje, přes masážní podušky, matrace, přípravky na hubnutí, až třeba po deky z ovčí kůže. Atd atd. Firma Zepter, než se jí otevřela možnost rozvoje tímto sice v té době bohužel legálním, ale nepříliš etickým způsobem, v oblasti bývalého východního bloku, nebyla rozhodně tak tradiční, známá a tak veliká, jak se dnes snaží prezentovat. Ještě malé doporučení

A co se týká původní otázky: Také by mě zajímalo, zda někdo má s nádobím pod značko ELO zkušenost! Jedná se tzv. titanové nádobí nebo je jeho povrch řešen nějakou jinou "nepřilnavou" vrstvou?

ja2*
hodnocení

Nakonec jsem si ten hrnec koupila :P(průměr 24cm). Můžu říct, že co se týká vaření v něm ,jsem nadmíru spokojená, nepřipaluje se, krásně se umývá. Jedna z nevýhod je, že pálí ucha, jsou k němu přidány takové hadrové úchytky, které věčně hledám*bzum* a také poklička by mohla mít otvor na únik páry, jinak jídlo v něm vydrží teplé o hodně déle než v běžném nádobí. Abych to shrnula, mohu toto nádobí opravdu doporučit, cena je také velmi příznivá.

(pro předchozího tazatele: jde o vysocekvalitní slitinu s vícevrstvovou úpravou Antihaft ) více na www.elo.de (bohužel není v češtině). Jinak přeji všem krásné a klidné prožití vánoc ve zdraví *srdce* a šťastný nový rok *ua*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]