Dobry den,asi se neptam na spravnem miste ale nevim uz kde se zeptat na to kdy bude tedy platit zakaz kotlu emisni tridy 1 a 2. Co vim tak to ma byt letos od zari,ale jeden taty znamej topenar rikal ze je to zase o rok posunuty.. Vcera jsem koukal na stranky mžp ale nic jsem nezjistil.. Pokud se nekoho z vas tento zakaz tyka nebo o tom neco vite,podelte se semnou,dekuji a pekny vecer
Tuto zimu už to platí. Nepředpokládám, že by hned chodila po domech kontrolní komanda, ale pokud třeba máte souseda, kterému smrdíte do oken, tak se vám případná kontrola na udání může až o 50 000 prodražit.
hujer
Jsem stará babička 87 let. Já do baráku, jak mě všade nabádají nepouštím!
zam
Existuje představa že kotle 3tí a vyšší třídy nečouděj.To je ale velký nesmysl.
ra20z: No a když jim dotyčný řekne, že žádný kotel nemá a tudíž nemá ani žádný záznam o kontrole? To potrvá ještě léta, než se opravdu začne něco dít, pokud k tomu vůbec dojde.
mll
Bude tady otázka, kde berete v zimě teplo.
Taky si vzpomeňte, že při minulém, kovidovém, sčítání ovcí byly nejdůležitější otázky kolem topení, jestli tam vyplnil, že má kotel, tak je asi v háji (musel by tvrdit, že ho zrušil).
Úřad bude chtít doložit jak ten dotyčný vytápí dům. Postačí doložit faktůrou za odebraný plyn, nebo elektřinu. Nebo tvrdit že vytápí petrama do 10KW, ale to neprojde u jednoho komínu ve starém velkém domě.
Tak ty jedny Petry dřív byly v domě běžné. Nevytápěl se plně celý barák. Většinou pak byly ještě jednu v další místnosti, ale v těch se netopilo denně.
makk
No já budu jen rád, když se to konečně prosadí, i když podle mě je důležitější čím se topí. Ono je prd platný, když má někdo kotel 3. emisní třídy a topí v něm PET lahvema. Já zůstávám skeptický, podle mě to potrvá ještě hodně dlouho, než v tom bude aspoň trochu pořádek.
Ano, nejdůležitější je kdo, jak a čím topí. Typická situace je, že někdo si zateplil dům, kotel má třetí třídy s prodloużenými spalovacími cestami, po zateplení předimenzovaný a tak ho dusí, kotel dektuje a kouří a pro okolí je to horší, než když měj nezateplený dům a starý jednoduchý kotel, kerý zvládal bez dehtování topit v širším rozsahu výkonů.
Neni lepší si vyřídit dotaci na nový kotel? Já dostal 137500 Kč. Dotace končí v srpnu. Pak nějaké dotace budou ale už ne tak velké. A riskova že mne někdo udá a já budu platit pokutu a pak platit nový kotel za celou částku.?
Kotel s materiálem montáží ,snesení nového kotle a vynesení starého a akumulační nádrže, revize byla cena 185 000 Kč Tak že mne to stálo jen 47500 Kč. Jen samotný kotel 5 třídy stál 74 000Kč .
když někdo někoho napráská, oni se objednají, vyzvou ke kontrole dokladů a poradí si...
makk
A když jim řekne, že žádný kotel nemá a domů je nepustí? To už tu bylo jednou, že vyhrožovali, že MP bude oprávněna i bez souhlasu majitele zkontrolovat čím topíte, ale pak to zase hezky utichlo a lidi pálí odpadky dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.