Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svorkovnice HOP, ekvipotenciální svorkovnice

Od: milancukrar® odpovědí: 17 změna:

Milý kolegové, co Čech to názor a zkušenost,

Dneska bych potřeboval Váší znalost a zkušenost se svorkovnicí v krabicí, která bude pod hlavním i pod podružném rozvaděči, kam bude připojen zemnící drát FeZn 10mm. Z této svorkovnice pak povede do rozvodnice žlutozelený drát.

Jako krabici a svorkovnici máte nejraději?

Děkuji mnohokrát.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Lze tam nahulit jak plný drt 10mm nebo zemnící pásek(ta část vpravo) a další vodiče( pod šroubky vlevo)

ELC SVORKOVNICE E/...

do tohodle jde i dát zemnící pás

Ekvipotenciální s/...

Svorkovnice HOP, ekvipotenciální svorkovnice
hodnocení

I s krabicí toto je podle Vás to nej, co používáte?

hodnocení

3x
Velkou krabici aby vodič byl přístupný klešťovému měřáku zemních odporů. Krabici takovou aby za desítky let se dalo do ní dostat. Svorku hromosvodní, třeba křížovou.
hodnocení

Jak velkou krabici? A jakou svorkovnici?

Díky

Pro exteriér. Nerezové šrouby.Výrobce vyrábí větší než ta na fotce.
Svorkovnice HOP, ekvipotenciální svorkovnice #2
hodnocení

Díky, všechny budou uvnitř, ve stěně pod rozvaděči.

05.06.24 12:28
hodnocení

Tyto svorky znám, prodával jsem je. Ale k této svorce dát žz drát 10mm s okem?

Při slaněném vodiči lisovací oko.

111®
hodnocení

3x

Asi takto...

Svorkovnice HOP, ekvipotenciální svorkovnice #4
hodnocení

Výborně, teď ještě, co navrhujete dovnitř za svorkovnici.

Díky.

asi bych tu krabici otočil o 90 stupňů=vodorovná strana bude delší-tak půjde drát pozink přímo do té svorkovnce, co jsem dal fotku a odkazy nahoře(výrobce ELCON)

Bylo by lepší dát fotku současnýho stavu místa kam má být umístěna.

Ono se docela takhle špatně radí, když není vidět stav, kam to má být namontaovaný

111®

jsem na to narazil a hned mi bylo jasné že se to bude hodit, tak jsem fotil. Na domně byly 3ks.*smich*

hodnocení

Bobane, současný stav je takový, že je vyzděná nová zeď Porfix 25cm, dole přívodní kabel CYKY 5x10 a vedle drát FnZn 10mm

Jedná se o nové objekty.

Páč co obchod, to několik nabídek, co elektrikář, to několik názorů.

svorkovnice na kterou jsem dal odkaz má rozměry 13x5x5cm, dle toho vybrat krabici. nebo lze udělat prostě otvor ve zdi a mít tam revizní dvířka-otevírací -tak by se mohl udělat větší prostor a kolem by bylo hodně místa*palec*

@milancukrar

Milane, ještě bych radši doplnil chráničku co povede z rozvaděče do té svorkovice HOP,kdyby bylo něco potřeba dopojit, opravit, už jsem viděl poškozený CY vodič zelenožlutý, co propojoval HOPku s rozvaděčem,prostě propojit to husím krkem. Ale je to docela nadstandart

hodnocení

bobane, díky určitě tam bude chránička.

Jsem zvědav, co si elektrikář poručí...

Páč na radu pana učitele (ze zdejší poradny) jsme připravili ke každému podružnému rozvaděči zemnící drát...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]