Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
četl jsem vaše rady na údržbu příslušenství wc Imperial kombi, zejména o klapce na dně nádržky, kterou se vypouští voda z nádržky. Do té klapky je zavedena hadička, která je na fotografii č.1 v příloze (k té jste popisovali údržbu) zavedena od klapky do napouštěcího ventilu.
Naše wc podtékalo, tak dcera vyčistila nádržku a já vyměnil těsnění pod klapkou. Voda podtékala dál. Pak jsem si všiml, že hadička není zapojená do klapky, tak jsem ji na klapku nasadil, ale druhý konec hadičky byl nastrčený na šroubu viz fotografie č.2 v příloze. Podle foto č.1 by ale měla být nasazená na druhé straně na napouštěcím ventilu a jestli ano, tak nevím kde, žádný vývod na ventilu není. Ta hadička tam určitě plní nějakou funkci a myslím, že může souviset s tím podtékáním. Dcera při čištění nádržky mohla hadičku nechtěně odpojit, ale co to nasazení hadičky na druhé straně na šroubu? Nedává mně to smysl.
Chtěl jsem Vás proto touto cestou požádat o radu, jak má být hadička nasazena, jaký má vlastně smysl a jestli to může souviset s podtékáním pod klapkou na dně nádržky. A jestli má být nasazena na klapce a na druhé straně na šroubu, tak jestli v ní má být před nasazením voda, nebo vzduch.
Děkuji za odpověď,
Míša, Mělník
Vůbec nevím, jak to má fungovat. Podobný systém jsem téměř 16 let nikde neviděl ani nikde v obchodě. A to vypouštěcí ventily vyměňuju. Řešil bych to tak, než se trápit, výměnou vypouštěcího ventilu. V mém okolí se prodávají od firmy Aquaplast ve dvou provedeních . se stoptlačítkem nebo duálním splachováním s dvěmi tlačítky. Je to sice pracnější na výměnu ale snazší o to, že nemusíte pátrat, co to je za výrobce a jak to má fungovat, nehledě na dostupnost náhradních dílů
Ještě vysvětlete, proč jsou obrázky odlišné? Vnitřky nádržek jsou na každém obrázku jiné
Aby bylo jasno, na prvním obrázku je sice hadička ale nevyplývá z obrázku, že by byla spojena s vypouštěcím ventilem. To se nikdy nedělá. Hadičku si tam nastrčil někdo dodatečně,aby voda z napouštěcího ventilu nestříkala ven z nádržky. Na druhém obrázku je běžné propojení pneumatického systému ovládání např. u systému Sanit.
Suma sumárum, vaše hadička nijak s podtékáním nesouvisí. Při výměně jste dal buď nekompatibilní těsnění nebo je nádržka tak zanesená, že nové těsnění nemá vliv na opravu. Řešením je výměna vypouštěcího ventilu, jak jsem psal výše. Takže asi tak.
Protože jste nebyl schopen problém s podtékáním WC vyřešit ani po radách, které jste tu dostal již před 3 lety, nezbývá vám než zavolat instalatéra a nechat si celý vnitřek nádržky odborně vyměnit. Sice budete muset nějakou korunu vysolit, ale zase budete mít konečně pokoj. Další možnost je, že nás tu jen trolíte ! poradte.cz/...
A proč si myslíte, že tazatel nebyl schopen něco vyřešit, když se jedná o jiného tazatele a o jinou nádržku? Foto je jen překopírované z obdobného dotazu . Druhé foto je to tazatelovo.
@ingjirimares: Máte pravdu, je to jiný tazatel, takže beru zpět. Vypouštěcí a napouštěcí systém bych stejně řešil výměnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.