Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace pod vanu?

Od: lab odpovědí: 14 změna:
Dobry den, dává se hydroizolace i pod vanu nebo tam to nutné není? Děkuji za info

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

právě, že hlavně pod vanu...a umyvadlo...

i když je přízemní dům, normálně hydroizolován? K čemu tam bude sloužit hydroizolace, nad ní beton a na něm keramická dlažba?

hodnocení

0x

Hydroizolace se dává pod celý dům, každý má svoje zdůvodnění.

Proč hydroizolaci pod vanu, když je pod betonem již hydroizolace?

Páč když praskne trubka v koupelně, tačne téci voda po podlaze, hydroizolace nepomůže, páč dveřmi poteče do dalších místností.

Vlhkost a voda z koupání, to je normální stav a hydroizolace netřeba. Přeci v koupelně nemáte bazén.

lab
hodnocení

Jde mi o to, ze rekonstruujeme koupelnu (4, poslední patro, panelový dům) a Řemeslník mi řekl, ze hydroizolace pod vanu nutná není, ale ze pod obklady na stěny bude udělaná. Dost mě to překvapilo

Jasně, co člověk, to odborný názor. Zkuste si odpovědět, kde se voda vezme, kolik jí bude a co udělá, kam poteče, až tam nateče...

K čemu bude sloužit hydroizolace na stěnách? Bude tam bazén?

Pomůže zde hydroizolace pod vanou?

Zdroj: IDNES

Hydroizolace pod vanu?
krtek6

řemeslník zřejmě odbordelník...píše se 4. patro panelák...a on řekne, že podlaha NE, ale stěny ANO...to může vymyslet akorát jantar...jak píše kolega Milan...k čemu tam bude izolace jen na stěně?...právě, že v paneláku je to více než nutné, zaizolovat komplet podlahu...tam stačí jenom, aby vytekla blbá pračka a sousedi vám poděkují za fleky na stropě...

No a když vytece pračka a nebude moci voda do podlahy koupelny, co ta voda udělá? Ano vytece na chodbu a šup k sousedům. Hydroizolace má smysl hlavně ve sprše, kde může díky nějakému defektu spárovacky, či silikonu dojít k zateceni tlakové vody do konstrukce, důležité hlavně u dřevostavby.

hodnocení

0x
Prave pod vanu tu hydroizolaci dejte. Pod vanou se casem muze povolit matka na vanovem sifonu a vesele se bude voda vsakovat do podlahy, az to protece k sousedovi. Kdyz to bude zaizolovane, tak to prvne zacne protekat kolem vyzdivky vany a asi si toho vsimnete driv.

hodnocení

0x

V koupelnách se dává pouze pod exponované části, na které dopadá voda a pod vanou tomu tak není. Haváriím tato hydroizolace nečelí.

V prostoru vany pouze nad vanou , ve sprchovém koutě všude tam, kde dopadá voda.

Když ji nad vanu a pod vanu nedáte, vůbec,nic se nestane. Berte to pouze jako bonus.

km
hodnocení

0x

Také mne to čeká. Za mě je dobré ji dát všude tam, kde může voda dlouhodově narušovat zdivo. Takže za mě určitě sprchový kout, a osobně bych ji také dal i pod vanu, protože voda může dlouhodobě lehce unikat nějakou spárou, a když tam hydroizolace nebude, může to v dlouhodobém horizontu narušit i pevnost podlahy/stropu. Mám v domě takto zničený strop od sprchového koutu, dříve se ničím neizolovalo.

Dlouhodobě se pod vanu nikdy nepodíváte a poničí to jiné věci, takže si nedělejte naděje, že vás to od něčeho ochrání. Řešil jsem nespočet havárií pod sprchovými kouty a vanami. V žádném případě hydroizolační stěrka nic neřešila a vlhkost se držela v uzavřeném prostoru tak dlouho,až se to projevilo na celistvosti obkladů a dlažby - vše nabobtná, nafoukne se a musí jít dolů. S klidným svědomím můžu doporučit ji tam nedávat.Voda si vždy najde jinou cestu. Pro to,aby si ji nenašla, musíte udržovat spáry a těsnění kolem vany,sprchového koutu v pořádku.

km

Děkuji za reakci.

aaa
hodnocení

0x

Až Ti praskne syfon, tak to poznáš, proč ho tam dělat. A nebo zateče pod vanu a od sousedů Ti přijde uvítací komise a něco Ti vysvětlí. A Ty pak budeš platit vymalování a jiný radosti. Paní taky , u které jsem byl zjišťovat únik vody a mokrý zdi u ní až na wc, pořád napadala sousedy pod ní, že jí vyplavují byt a že má od nich mokrý stěny. Taky se zaštiťovala, že má v bytě sucho. Ani si nedala vysvětlit, že voda nemůže vzlínat od země do stropu. Nakonec se divila, když jsem jí pod vanou našel prasklý syfon . A hádej co měla pod vanou udělaný? Izolaci a 3 cm vody v ní! *palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]