Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínáte kotel mimo sezónu?

Od: jann45 odpovědí: 6 změna:

Ahoj, zajímalo by mě, jestli vyínáte plynový kondenzační kotel + termostat mimo sezónu a pak znovu zapínáte na podzim? Má to vůbec vzhledem k úspoře smysl? Kotel stejně neběží, jen spotřebovává trochu elektřiny. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kenav
hodnocení

3x

Kotel sice netopi ale úplně nespí,jednou za 24h protaci čerpadlo,pokud tedy na podzim chcete mít zatuhly čerpadlo tak ho vypněte

hodnocení

2x
Ne. Ohrivam s nim i zasobnik vody 100l. Takze jede celorocne. Jinak bych ho odpojil ze zasuvky, hlavne pri bource….

vernon
hodnocení

2x
Pokud ho nepoužíváš, vypni ho. Proč by mu měla jen tak běžet elektronika?

hodnocení

2x

Nemám sice kondenzační kotel, ale nevypínám ho i když mi vodu neohřívá. Má piezzo zapalování, takže plyn nespotřebovává, spotřeba elektřiny je zanedbatelná a navíc by měl jednou začas zatočit čerpadlem.

Na začátku sezóny stejně obvykle zjistím, že v termostatu došly baterie (i když displej údaje zobrazuje, nemají sílu na sepnutí kotle) a na kotli pak svítí chybová hláška.

V zaměstnání máme kondenzační kotel řízený ekvitermou a ten se naopak vypíná - komplet celá elektřina (v pojistkové skříni) a uzavírá se ventil hlavního uzávěru plynu.

hodnocení

1x

Je zde několik faktorů pro a proti
- vypnuto - nespotřebovává elektřinu, ale nemůže protáčet čerpadlo a případně při kolísání teploty může docházet ke kondenzaci a tím poškození elektroniky. Při zapnutém stavu se teplem ohřeje elektronika a nekondenzuje zde vlhkost
- zapnuto - spotřebovávám elektriku, ale neprotočím čerpadlo a při specifických podmínkách může vznikat kondenzace. Mohu ohřívat TUV

hodnocení

0x

Nevypínám, ohříví nám vodu. Sice si říkám, že bych měl jednou za měsít otočit čerpadlem na topení, ale vždy na podzim si na to vzpomenu, že jsem to neudělal.

Letos jsem si to zapsal do diáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]