Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde najít správnou umyvadlovou baterii?

Od: babajaga® odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,

sháním novou umyvadlovou baterii k nevelkému umyvadlu do kuchyně. Přišel instalatér, baterii předem už donesl, zapojit prý přijde příští týden.

Baterie se mi nezamlouvá. Má totiž velice dlouhé otočné ramínko /25 cm/. Sahá až k přednímu okraji umyvadla, které není příliš velké a část vody bude téci, či aspoň stříkat na zem, mně na nohy. Chtěla jsem baterii s kratším ramínkem, stačilo by 15 cm. Řekl mi, že nic podobného se nevyrábí. Tím mě docela zaskočil. Po jeho odchodu jsem začala hledat na netu. Našla jsem celkem 4 baterie s ramínkem 15 cm, to mi udělalo radost. Kecal...*tanec*

Nastal ale problém. U mnou vybrané baterie je rozteč 15 cm, my ovšem potřebujeme baterii s roztečí jen 10 cm. A tu jsem na netu už opravdu nenašla.

Nevíte, prosím, kde bych sehnala pěknou pákovou umyvadlovou otočnou baterii s roztečí 10 cm a ramínkem 15 cm dlouhým? Už jsem s hledáním v koncích a bojím se, že instalatér mi tam zamontuje ten dlouhý chobot. Většinou přinese něco, čeho se potřebuje zbavit. Ale musí přece sám vidět, že jeho baterie se tam naprosto nehodí. Děkuji - Jaga.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Vždyť se dá koupit jen samotné krátké ramínko výměna je minutová záležitost.

Měla jsem tentýž problém a neznalá věci jsem vyměnila raminka z koupelny do kuchyně. Jenže to byla jiná značka a nefungovalo to. Tvůj instalatér by měl zajít do obchodu a ramínko koupit krátké! Fakt to problém není žádný, jen musí koupit tam, kde mají značku, kterou už má.

tj
hodnocení

6x

Ta ramínka se nevyrábějí s kompatibilitou ke značce, ale k závitu. Zjistěte si jaký máte závit (nebo ramínko sundejte a vezměte s sebou do obchodu, prodavač poradí) a kupte si ramínko libovolné délky. Vyrábí se v několika velikostech. Pro instalatéra je to cesta a práce navíc. Řici, že se to nevyrábí, nebo že to nejde, nebo jakýkoliv další nesmysl je zadarmo, bez starostí a většina lidí to odkýve a už se nezajímá a věří. 80% živnostníků jsou vychc*nci, kteří jen rejžují, lžou, kradou, a jejich práce nestojí za nic. Těžko hledat těch 20% a když se na takového narazí, vetšinou má na půl roku i na dýl zakázky. Mluvím z vlastní mnohaleté zkušenosti.

hodnocení

4x
triker.cz/... a triker.cz/...
doplněno 31.05.24 06:54: drezova-baterie.cz/... a neco s ohebnym raminkem
drezova-baterie.cz/...

hodnocení

3x

Zde ramínko 195 mm, rozteč 100 mm

hornbach.cz/...

31.05.24 09:22
Kde najít správnou umyvadlovou baterii?

Ona chce 15cm chytrolíne.

Samotné ramínko k objednání zde:

triker.cz/...

Kde najít správnou umyvadlovou baterii? #2

Pokud potřebujete ploché,zvýšené, tak máte smůlu, to se nevyrábí a pak musí být délka těch 200mm.

pp
hodnocení

2x

Kup si tu s 15 raminkem a on ti to prehodi.. většinou to jde...

nebydlis u baumaxu? Tam kupuju baterie pod 400,- tak se tom podívej... klidně bych to poskládá ze dvou baterii...

hodnocení

Děkuji všem rádcům. Ano, nejlepším řešením asi bude dokoupit kratší ramínko. To dlouhé nám sice zůstane na památku, ale je to pořád lepší, než stále vytírat kolem umyvadla. Nevím, proč pán nekoupil hned to správné. Ale je to pán /manželův spolužák kdysi ze ZDŠ/, který se vyzná, když je to pro jeho výdělek.

Skládat baterii ze dvou různých nebudu. Když uvážím, že každá baterie stojí kolem 1.500 Kč a z každé upotřebím jenom část, je mi ten zbytek k ničemu. A celková částka 3 tisíce.

Takže dík všem, uvidíme, jak to celé nakonec dopadne. Snad dobře. ;) Jaga.

ooo

Vy vážně nemáte pár metrů od baráku Baumax?

Odkud jste, mám tu asi 6 různých ramínek.

Je třeba si uvědomit, že když vám někdo něco montuje, takže i za tu baterii si přirazí dvojnásobek nebo za práci. Neboli baterie stojí ve velko obchodu 4 stovky, ale on mám na účtě 2000, protože ten čas, kdy tam musel zajet ještě dojel k vám pak pojede ještě jednou k vám jak píšete, schválně kolik si myslíte že stojí hodina lidského času někoho, kterého lidi potřebuji (Jsou ochotní mu za to zaplatit)?

Ono se stačí podívat do nějakého většího e-shopu, klidně i do toho Baumax cz, protože tam mají baterií jako sra... Že to ani nestačíte projít

Jaguš, já jsm psala, že to musí být stejná značka. Podívej se do otvoru, který se montuje na baterii a tam to uvidíš. Každá značka tam má něco jiného v jiném rozměru. Některá má čtyřhran a některá jíný otvor. Ten musí býst stejný. Seber to ramínko do kapsy a zajdi do železářství nebo do velkého marketu, ať ti prodají totéž, jen v jiné délce. Já to tak udělala a mám už, roky, klid.

zzz

Babka! Kdyby to umělo vymontovat, tak si na přehození nástěnné baterie nezve instalatéra, na kterého si stěžuje, že je drahý a že ji chce oškubat :) Nástěnnou baterii mohla koupit za pár korun, a stačí na výměnu jeden plochy klíč, nejlépe stavitelný, ten koupíte taky tam kde prodávají baterie. Nejde na tom nic zkazit!

Nový těsnění jsou součástí nástěnné baterie, Stejně tak růžice, a existují pouze dvě rozteče 10 a 15 cm, takže ani zde není co zkazit v nákupu

hodnocení

Karla známe léta, drahý je a oškubat opravdu umí. Je to ale bývalý manželův spolužák ze ZDŠ, dnes už taky dědek, tak ho manžel ze staré známosti zve. Spíš ze setrvačnosti. A taky proto, že široko daleko nikdo jiný není. Ono kde seženete dneska řemeslníka na první dobrou? To spíš influencéra, managéra, developéra a podobné pseudofunkce, ti ale asi vodovodní baterii nikdy neviděli. Kromě této výměny potřebujeme vyměnit na WC kohout se splachovači.

Manžel takřka nechodí, škrábe se pomalu o 2 holích, zlepšení je v nedohlednu. Nepodrží mi ani žebřík. Sama kromě ženských prací v kuchyni sekám, pleju, okopávám, sázím, zalévám, /ne, nestěžuju si/, ale měnit vodovodní barerii, to je na babku dost složitý úkol.

Karlem dodaná baterie mi nevadí, jen ten chobot je příliš dlouhý. Teda to ramínko. Nejbližší Baumax je od nás 25 km daleko, nemá ho každý hned za bukem. Ale pokud píšete, že tam náhradní díly jsou k mání, strčím baterii do batohu a vyrazím tam. Jedná se o baterii SMART, ZN074.0 Tak jen abych sehnala. Jaga.

Uvidím, zda to kratší ramínko seženu. Jaga.

zzz, omlouvám se. Máte pravdu, z mého povídání není patrné, že stále mluvím jen o ramínku, ne o celé baterii. Sikovky manžel určitě doma má, útěrku mezi ně a matici také má, aby se nepoškrábala. Když tohle umí osmdesátiletá babka s revmatickýma rukama, proč ne muž nebo zeť tazatelky?! Celou baterii jsem si nechala namontovat odborně, ale ramínko nebo sítečka řeším sama, vím jak na to.

zzz

1) Nastavitelný klíč má doma snad každý chlap (nebo soused): temu.com/... (Obalovat sikovky hadrem je už 20 let přežitek)

Myslím že ho mají v každém železářství i v Oby a všude

nevím co je odborného na povolení dvou převlečených matic, tu baterii si vyměníte sama, stačí jenom zavřít vodu :))

Stejně jako Někdo má dogma, že samosběr je levnější a přijede tam na 12. hodinu, no tak i použít jednoduchou páku že lze naučit v 70 letech, stačí jenom chtít.

2) Každá nástěnná baterie má jakési schéma a podle něj se dá dobře vybrat, naprosto rozumím tomu, že starý řemeslník vám nebude hledat hodinu to, co potřebujete, jednoduše řekne že se to nedělá, musíte si to najít sami

zzz, žabomyší válka? Co budete myška nebo žabka? *alene* Že já se, bez vašich rad, mohla obejít 80 let? To mi povězte!

boss
hodnocení

0x
Umyvadlo nebo dřez?
Dnes už se nástěnné nedávají, ale stojánkové, tahle je dnes nejlevnější 469, Dává se to i do koupelny do umyvadla:
baumax.cz/...
Pokud chci nějakou speciálně nástěnnou, s délkou ramínka resp. odstupem od stěny XY, no tak stačí obeslat 10 20 30 eshopu a vo a něco vybrat. To Instalatér za vás neudělá. Popřípadě napsat nebo zatelefonovat výrobci, ten nova servis, nebo co to máte, To bude asi nejrychlejší, jestli dělá s jiným ramínkem…
No když píše o umyvadle a rozteči, asi se logicky bude jednat o umyvadlo a nástěnnou baterii s danou roztečí. Dřezová jí je opravdu k prdu.
tata

Ano, Klasická koupelnová umyvadle se dělají dnes téměř výhradně se stojankovou baterii.

Každopádně: Dobrý den pane výrobce, potřebuji u baterie XY kratší ramínko, máte náhradní díl?

Tak to tu myslím dosud nezaznělo. Zato víme, že si někdo vybírá předraženého neschopného instalatéra, protože se zná s tátou.

Co tam máte dál?

Tata, dávám 10 bodů, protože je to úplně triviální. Ale nepraktický lidi raději dají dotaz sem, tady se spustí debata Patů a Matů a protože většinou chybí kompletní informace, dostanete výsledky i nepoužitelné. Přitom stačí tak málo a jít rovnou ke"kováři" a ne ke "kováříčkovi".Někteří lidé bohužel nemají "tah na branku", tak se jim musí napovědět a pokud to nepochopí, tak poslat ,víte kam...*smich*

jawacek350
hodnocení

0x

K odpovědím zde přikládám ještě další možnost a to změnu rozteče pomocí excentrů:

koupelny-online.cz/...

hodnocení

Děkuji za radu, tuhle změnu rozteče jsem ještě neviděla, bude to tím jednodušší. Zatím nemáme nic. Instalatér slíbil už asi 5 x a zatím nedorazil. Snad se dočkáme. Jaga.

sef

Pokud jste mu už zaplatili za baterii, tak je to vaše hloupost.

Pokud ne, tak mu dejte výzvu, že jestli to do 7 dnů nevyřeší, koupite si svojí baterii a namontujete si sami, bude tam na to táta...

Tak schválně, už se mu zaplatili? No tak to k vám přijde až se mu bude chtít a bude mít čas a klidně třeba za dva měsíce nebo taky za dva roky. Jestli tohle někdo nepochopil za 80 let, tak to nechápu už já, když někdo neustále toleruje a nechá se napalovat opakovaně...

hugon

Chlapi vždy drží slovo a pokud jednou něco slíbí, tak jim to není třeba každého půl roku připomínat! ;)

hodnocení

@hugon *smich2*

Baterii jsme zatím nezaplatili. Instalatér je manželův spolužák ze ZDŠ, 74 let. Sotva už se drží v pérkách, ale dělá a dělá a...ale spíš problémy. Baterii u nás nechal ležet a že prý NĚKDY ji přijde přehodit. V pondělí, v pátek, různě...Umyvadélko viděl, nevím, proč dovezl takový "chobot." Asi mu to doma zbylo.

Sehnali jsme si ve městě možnost vhodnou baterii si objednat a koupit. Manžel dřív kontaktoval kamaráda, abychom nedělali něco bez jeho vědomí. Ten mu řekl, ať nic nekupuje, on že byl ve městě a správnou baterii koupil. Jen nám ji přijede našroubovat, bydlí 2 km od nás. Jenže je to zase už víc, než 14 dní a nic se neděje.

Mám chuť si baterii podle svého objednat a pán ať si tu svoji strčí tím chobotem...Jenže manžel nechodí, má v obou nohou "růži", stěží s berlemi na záchod, nohy zafačované a já sama bych se bála to měnit. Tak čekáme, nadáváme, utěšujeme se /stará baterie je někdy ze 70. let a teče/. Zatím jsme ale nic neplatili.

Tak takhle to u nás je. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]