Nejste přihlášen/a.
zdravím vás
můžete mi prosím poradit na co si dát při výběru elektrocentrály(benzínové) pozor?
bude využita na samotě v lese, a je třeba tu chatu poopravovat
- krácení desek, latí apod
- míchání lepidla, betonu apod
prosím o radu, děkuji
P.S. co třeba tato - aukro.cz/...
Ten prodejce tam udává trochu zmatečné informace:
* Počet fází: 3
* Napětí / frekvence: 1 x 400 V, 3 x 230V / 50Hz,1 x 12VJaký je tedy výkon na jedné fázi? 1000W? tak to je potom dost málo. Já mám el.centrálu tedy jednofázovou, s výkonem 2500/2700W a kupříkladu na svářecí invertor to je jen tak tak. A vrtací kladivo má zjevně menší účinnost také. Já bych se ve Vašem případě, poohlédl spíše po výkonech kolem 6kW
Konkrétní typ Vám neporadím, spíš jenom radu k výkonům. Mějte na paměti, že třífázová centrála mívá výkon prezentovaný jako součet všech fází, takže údaj 400V/3kW Vám při jednofázovém využití (vrtačka, míchadlo, rozbruska...) dá na fázi jenom 1kW a to je opravdu dost málo. Pak je třeba se zamyslit nad tím, jestli potřebujete opravdu třífázovou centrálu. Paradoxně jednofázová 230V/2,5-2,7kW má pro běžné použití výhodnější výkon. Ten třífázový se použije kupříkladu u míchačky na beton, ale jinak...?
No centrála za 15 kKč mě přijde trošku zbytečná pro flexu a pod. Osobně jsem používal pro tyto účely tu nejlevnější centrálu cca za 6 tisíc, výkon kolem 2kW. úplně v pohodě, jedinou nevýhodu proti např Hondám jsem spatřoval ve vyšší úrovni hluku (asi jako sekačka).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.