Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrocentrála, na co si dát pozor ...

Od: kubinec® odpovědí: 9 změna:

zdravím vás

můžete mi prosím poradit na co si dát při výběru elektrocentrály(benzínové) pozor?

bude využita na samotě v lese, a je třeba tu chatu poopravovat

- krácení desek, latí apod

- míchání lepidla, betonu apod

prosím o radu, děkuji

P.S. co třeba tato - aukro.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Zkuste mrknout tady

briggs.cz/...

garaz.autorevue.cz/...

obchod.typservis.cz/...

elektromotory-obchod.cz/...

Jinak bych si dával bacha na výkon, materiál vynutí (často se teď dává poměďěný hliník).

U centrály nějaké renomované značky bych asi strach neměl...

tesyk*
hodnocení

0x

Ten prodejce tam udává trochu zmatečné informace:

* Počet fází: 3

* Napětí / frekvence: 1 x 400 V, 3 x 230V / 50Hz,1 x 12V
* Maximální výstupní výkon při 220 V ve Watt: 1000
* Maximální výstupní výkon při 380 V ve Watt: 3000
* Maximální výstupní výkon ve Watt: 3000
* Maximální jmenovitý výkon ve Watt: 2500

Jaký je tedy výkon na jedné fázi? 1000W? tak to je potom dost málo. Já mám el.centrálu tedy jednofázovou, s výkonem 2500/2700W a kupříkladu na svářecí invertor to je jen tak tak. A vrtací kladivo má zjevně menší účinnost také. Já bych se ve Vašem případě, poohlédl spíše po výkonech kolem 6kW

hodnocení

díky, za radu.

můžete mi dát nějaký tip na "slušnou" elektrocentrálu?

tesyk*

Konkrétní typ Vám neporadím, spíš jenom radu k výkonům. Mějte na paměti, že třífázová centrála mívá výkon prezentovaný jako součet všech fází, takže údaj 400V/3kW Vám při jednofázovém využití (vrtačka, míchadlo, rozbruska...) dá na fázi jenom 1kW a to je opravdu dost málo. Pak je třeba se zamyslit nad tím, jestli potřebujete opravdu třífázovou centrálu. Paradoxně jednofázová 230V/2,5-2,7kW má pro běžné použití výhodnější výkon. Ten třífázový se použije kupříkladu u míchačky na beton, ale jinak...?

hodnocení

a co tady tuto?

potřebujeme na chatu kde není přívod el.

rr-naradi.cz/...

tesyk*

Měl jsem na mysli spíš něco takového: aukro.cz/...

No centrála za 15 kKč mě přijde trošku zbytečná pro flexu a pod. Osobně jsem používal pro tyto účely tu nejlevnější centrálu cca za 6 tisíc, výkon kolem 2kW. úplně v pohodě, jedinou nevýhodu proti např Hondám jsem spatřoval ve vyšší úrovni hluku (asi jako sekačka).

hodnocení

jenže tady tato nějak moc "žere" né? cca 3 l / hod *sok*

hanher*

Takhle to bude těžký...

Každopádně nějakou renomovanou značku, a nechal bych si poradit od prodejce (výkon, využití, použité materiály, atd...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]