Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení polystyrénu - sádro omítkovou směsí?

Od: radkom odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

máme ve sklepech nové plastové okna a budu zapravovat. Chci pro vyrovnání nesrovnalostí použít polystyrén, který bude sloužit i jako zateplení. Nalepím ho ke zdi sadro omítkovou směsí, kterou jsem koupil na celkové zapravení? Tj. bude to lepit na polystyrén?

Pokud ne, jaké lepidlo, směs koupit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nejjednodušší je přilepit polystyren lepidlem či pěnou.

hodnocení

2x

Jelikož jsem to nezkoušel, lepit sádrovou omítkou, tak nevím. Jen se domnívám, že to nebude držet. Dejte osvědčené lepidlo, nebo pěnu.

hodnocení

2x

Na lepenie urcite lepidlo, praskove cementove rozrabane s vodou alebo pur penu, urcite nie omietku, to na to nie je urcena.

Pri lepeni hlavne pozor na podklad, ziadne lepidlo vam nebude drzat napriklad na zle natretej stene, odtrhne to farbu. Lepidlo jedine na pevny a sudrzny podklad, presne ako sa pise v technickom liste, teda ziadne stare farby, olupujuca sa stara omietka, zaprasene tehly ...

radkom
hodnocení

Super, použiji PUR pěnu přímo na lepení polystyrénu. Co ale pak na polystyren? Bude už stačit na polystyren nanést sádro-omítkovou směs? Polystyren mám extrudovaný XPS. To by mohlo být OK.

Co pisu v technickom liste tej omietky o podklade? Na polystyren asi vhodna nebude.

Co ale pak na polystyren?****lepidlo, perlinka, lepidlo, omítka

hodnocení

0x

Napište přesný název té sádrooomítkové směsi ,ať víme, o čem se máme bavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lepení polystyrenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]