Nejste přihlášen/a.
Ahoj, rada bych vsechny zkusene pozadala o pomoc. Nastehovali jsme se do podnajmu - jedna se o cca 10 let stary bytovy dum (pouze 4 byty) ve vilove zastavbe. Dum se nachazi cca 200 m od lesa + vsechny domy kolem maji hodne stromu atd. Proste vsude zeleno. Bydlime v prizemi, pod nami sklep (hodne studeny) a garaze. Chodba domu neni absolutne vytapena a sklepni prostory jsou jakoby otevreny do ni (do domu se vchazi z ulice jakoby pres sklep) a nase prizemi je defakto 1. patro (jsme uz nad urovni ulice). Diky lesu a zeleni je tady asi podstatne vetsi vlhkost vzduchu nez by byla treba na sidlisti. Nas byt je diky dispozici (domy okolo), sklep pod nami atd. chladny. Chytla jsem tedy paniku, aby nebyl i vlhky a koupila vlhkomer. I kdyz subjektivne mi byt vlhky nepripapadal. Nastehovali jsme se cca pred. 3 tydny a z toho 2 tydny v kuse prselo a venku bylo 10 st., takze jsme topili (Vailant kotel, plechove topeni) a i v tomto pocasi byla vlhkost v byte do 58%, tak jsem usoudila, ze to bude ok. Jakmile se ale udelaly nynejsi vedra a my topit prestali a ja zacala poradne vetrat, vylitla vlhkost nahoru, 1. den veder nez se byt ohral byla az 70%, ted se pohybujeme kolem 55-63%. V noci musim mit otevrene okno v loznici, jinak nespim. Navic, jedna strana bytu (detsky pokoj, kuchyne) jsou orientovany tak, ze tam jde velmi malo slunce. Obyvak a loznice jsou velmi svetle. Ale aby to nebylo malo komplikovane, tak soucasti loznice je satna (ca 5m2), ktera je velmi studena, protoze v ni neni zadny zdroj tepla a je blizko studene chodbe. Vubec netusim, jak spravne vetrat v lete, kdyz mame byt chladnejsi nez venkovni vzduch + relativni vlhkost venku je sama o sobe taky vysoka (jak jsem psala diky lesu a zeleni). Desim se toho, az ted zase zacne prset a my nebudeme topit. Vubec netusim, jestli je v byte problem nebo jsme jen tak hodne ovlivnovani venkovni vlhkosti. Predem moc diky
Ale je prave nevim,kdyz je venku vlhkost treba kolem 80%, coz tady v noci byva, tak jestli si ji poustet dovnitr? Klidne bych nechala cely byt v pruvanu celou noc, ale prave nevim jak to resit, kdyz je tak vysoka vlhkost venku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.