Dobrý den,chci mít vlastní pokoj za chvíli je mi 14 a hrozně mi vadí zdílet pokoj s o 2 roky mladším bratrem,pokoj není moc velký máme palandu a mě to prostě hrozně vadí nikdy jsem neměla v životě soukromí možná tak v koupelně ale tam se stejně ani nedají zamknout dveře.Bratr má pořád nahlas puštěná videa nebo si volá s kamarády a když mu řeknu ať si to dá do sluchátek tak po mě vyjede ať se do něj ne*eru že mu ty sluchátka vadí.Prosím poraďte mi někdo co mám dělat nebo co říct rodičům .
níže posílám pár možností, jak se to dá pořešit i v malých prostorech a jde jen o úpravu dle aktuálních rozměrů a dispozice místnosti.
Návrhy jsou z Pinterest a vyhledané pod pojmem "small room for 2 kids", tak určitě najdete i mraky jiných řešení. Kdysi jsem se na to více koukal a i s malým prostorem se dá relativně hezky kouzlit Tak věřím, že i ve vašem případě spolu s rodiči a bratrem něco vymyslíte
Kdybyste sem hodila nějaký jednoduchý nákres pokoje, hodně by to pomohlo. Důležité je, kde je okno, dveře a topení. Nezapomeňte přidat rozměry. Za 10 minut to máte na papíře se vším všudy. Pak vyfotit a vložit sem. Rádci Vám pak budou moci rovnou říci, jestli se s tím něco dá udělat. A pokud ano, rovnou poradí jak.
Tak novy byt alebo dom kvoli vam kupovat nebudu a mozno na to nemaju financie. Sanca je jedine preskupit nejako existujuci interier, aby ste mali viac sukromia. Kolko izieb ma ten objekt a ako sa vyuzivaju?
Musite sa nejako doma dohodnut, ina cesta nie je, niekto pojde spat do obyvacky (brat alebo vy), ale ked rodicia nebudu suhlasit, mate smolu, ziadny narok na vlastnu izbu nie je.
To je pochopitelné, ve vašem věku mít společný pokoj je peklo. Jedná se však teprve o začátek. Za pár měsíců, max. let tvoje konflikty s bratrem dostanou takové obrátky, že to rodiče s největší pravděpodobností budou muset vyřešit. Ve vašem případě se zcela běžně tato situace řeší vykopnutím mladšího někam do rohu v obýváku, či v lepším případě do ložnice, ze které se do zmíněného obýváku přesunou rodiče. Máš štěstí, jsi prvorozená a proto jsi pro rodiče důležitější než bratr (samozřejmě ti budou lhát že jste oba stejně důležití, ale je to čistá nepravda) - na tvoje slova dají, na jeho ne. Konflikty s bratrem nevyvolávej, ale ani se jim nebraň a nezametávej je "pod koberec". Situace se časem vyřeší sama, do té doby můžeš pomalu při řeči rodičům každou chvíli sdělovat, jak to řeší úspěšně jinde.
Prober to s rodiči, s tátou Jestli by zvládnul upravit pokoji tak, aby tě tvůj mladší bratr nerušil, A pokud ne, tak aby mu tatínek nařídil sluchátka, případně nějaký normální režim
Řekni, že se potřebuješ učit do školy
To musí být dost na hlavu, když ti děcko pořád pouští stupidní videa nebo si telefonuje s podobnými pacienty. Jednoduše domluvit režim, kdy si může v tom pokoji hlasitě telefonovat nebo pouštět videa nebo hrát, třeba 2 hod. denně a ostatní době ať si jde telefonovat na záchod!
Tak si taky něco nahlas pouštěj. Pokud možno taky něco stupidního. Brácha s tím sice nepřestane, ale aspoň uvidí jaké to je. (Ne vždy je dobrý přístup: co nemáš sám rád nečiň jinému.) Jinak o dva roky mladšího bráchu snad neni problém zpacifikovat, se starším by to bylo horší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.