Nejste přihlášen/a.
Ten úvod moc nepobírám, redakci si klidně uvědomte, pokud máte pocit, že to něco řeší
Sice to vypadá jako dlabaný krumpáčem ( ono holt dnešní řemeslnící mají často do puntíčkářů daleko) ale v tomto případě Vám prostý výpočet poněkud selhal, především proto, že jste ,,trošku ´´ opomněl, že ten sloupek nezůstane takhle vykotlaný, ale že do těch dlabů dotyčný řemeslník zasune příslušné čepy. A když už tedy neumí pořádně dlabat, tak očekávám, že použije aspoň PUR lepidlo (např Soudal 60A) , které dotyčné nerovnosti dopění a ujištuji Vás, že to bude držet skutečně fest. :
BTW - ano, je to sice dlabaný čuňácky, ale furt je to vyšší level než dnes často viděné jen přiložení trámů k sobě, přičemž to zavětrování tam jen načudí na turbošrouby.
Běžný postup, materiál se odebere a zase přidá, vše se propojí lepidlem a vznikne dokonalé vetknutí, žádný kloub. Na uvedeném postupu a fotografiích neshledávám žádnou závadu.
Tak toto je už špatně. Zádlab je příliš hluboký, respektive moc do kraje. Zasloužilo by si to jiný návrh - průběžný sloupek , omezit vzpěry a celkem zjednodušit. Ono se to zjednoduší už tím průběžným sloupkem. Ne takto
Já to dělám na tupo. Na nějaký dlabání není čas. To se dělalo v době, kdy nebyly spojovací materiály.
Ale když na to máš čas a / nebo peníze, proč ne
Tomáš jako když si půjdeš udělat operaci mozku někomu, kdo jí dělá jednou za dva roky, protože se to dneska už nepoužívá tak to nikdo pořádně neumí chybí praxe, jako pro sebe bych si to klidně udělal, ale stálo by mě to pětkrát tolik času a to řemeslníkům nikdo nezaplatí...
Vem si že materiál stojí maximálně 20-30% toho, co jim nakonec zaplatíš, A to mluvím vo rychlý pergole, a ne 2x tak dražší - Vím to, protože jsem měl nabídky a nakonec jsem si udělal sám
Za takový prachy to dělat ze dřeva je asi dost overkill, to už bych si nechal udělat z hliníku a plně elektronický...
Jak říkám, je třeba si uvědomit, jestli platíte za materiál, za práci, marži, nebo co vlastně platíte.
Bez neprůstřelný smlouvy s neznamyma řemeslníkama spolupracovat je ošajstlich. Pokud nejsou z rodiny a nemáte 200 procentní jistotu, že vás nevodrbou...
Mám s tím bohaté zkušenosti a často si jednodušší věci radši udělám sám, i když náklady ušlé příležitosti jsou ..., No ale co, vždycky si to mentálně obhájím: že se chci naučit nový věci... Většinou to neudělám hůř než ten řemeslník, udělám to za zlomek ceny, ale jestli mě to dost času
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.