Nejste přihlášen/a.
A jaký vliv má zašpinění prádla na jeho hmotnost. V řádech desetin gramů?
Píše se v návodu pračky, že tam můžeš méně zašpiněnho prádla do programu na tři kila narvat pět? ![]()
Blik, a jaké hmotnostní množství ho máš do programu na 3 kg dát, Einsteine?
Uvědom si, že na tu uvedenou hmotnost je třeba navázáno množství dávkované vody. Takže sice budeš prát míň špinavé prádlo, ale v nedostatku vody. Blikanče.
1x
.
(pokud pračka nemá funkci odvážení prádla, to vám program ani nedovolí spustit)
.
- po konstrukční stránce pračce nijak neublížíte, jelikož pračka je až na 6 kg prádla, tedy nic v ní "neohnete".
.
- po funkční stránce - buben je poháněn elektromotorem a ten bubnem otáčí. Buďto má dost síly na otočení, nebo ne. Silně pochybuji, že by gramáž prádla v programu ovlivňovala to, kolik do motoru teče šťávy. Tam se podle mě hlídají jen otáčky motoru.
.
- po stránce praní - tyhle kratší programy používají méně vody. Předpokládám, že by ale i toto mělo být fuk, protože každá pračka má čidlo, které hlídá správnou hladinu vody v bubnu, takže když prádlo více vezme, pračka by to měla dopustit. Ale, tyhle programy jsou na standardní praní na nic. Jsou krátké. Za 30 minut se vám nic nevypere. Smyslem praní je to, že se prádlo odmočí a vypere minimálně ve vodě na 30 st. Pokud se jedná o spodní prádlo, tak 40 st. je už minimum a i tak je to na hranici (musí být dlouhý program, jinak se nedá vůbec mluvit o nějaké hygieně). Některé kousky se perou i na víc. Menší teplota vody znamená, že to prádlo tam musíte nechat máchat déle. Pokud použijete program na 30 minut, voda se vám ani neohřeje a pokud ano, to prádlo v ní bude minutu, což je jako nic. Tento program mám samozřejmě na pračce také, ale nikdy v životě jsem ho snad nepoužil.
Prádlo je buďto čisté (složené ve skříni),
nebo špinavé (standardní program na 30 přes 2 hod,
nebo hodně špinavé (nikdy nemám tak špinavé oblečení, aby se nevypralo s ostatním oblečením na normální program, ale kdyby ano dám ho na nejdelší na 40 st.).
house, přidávám se k vám. Bude mi 80 let a konečně se dozvídám, co mám cca 50 let doma. Mohu klidněji spát.
0x
0x
Pračce to neublíží, jen už ten program pak logicky není tak rychlý, protože s více prádlem musí napouštět i máchat víc vody.
doplněno 25.05.24 12:52: Bohužel je defaultní nastavrní příliš "eko", takže vždy otravně navyšujeme defautní teplotu z 30 na 40°C a otáčky z defautních 800 na 1200.
0x
Tenhle program já používám, když přijdu domů upocená, unavená. Stoupnu si k pračce a všechno ze sebe hodím do pračky s tímghle programem a vlezu pod sprchu. Než se otřu, pračka končí a já prádlo , které jsem měla jen ten den na sobě, věším na sušák. Je to jen takové rychlé přeprání. Na praní bych nepoužila, to je tak dobré prádlo zaprat a mít všechno zašedlé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.