Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Broušení? betonové podlahy

Od: ragnarok® odpovědí: 13 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit par dní zpátky jsem si vylil podlahu do pergoly betonem, uhladil co se dá hladítkem na 4 metrové tyči ale proste nějaký přechody od tak dlouhého hladítka jsou trochu videt. Koukal jsem na internet na brusky na beton že bych to ručně přebrousil jenom si nejsem jístý jestli tyto brusky zvladnou brousit beton i s kamínkama na internetu s tim brousí prakticky hladké podlahy což rozhodně já nemám. Měl někdo tu brusku doma? vypadá to jako vetší flexa Nerad bych ji nějak poškodil Připadně co jiného by jste mi poradili? Jenom nerad bych na to dával nějakou stěrku, chtel bych to nechat v betonu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Před 10-12 dny synek měl z DEKu brusku s vysavačem a brousil plochu asi 220-230 metrů. Byla to špatně uhlazená betonová deska pod barák. Byl jsem překvapen, jak to lehce a dobře brousí.

hodnocení

no ja se právě bojím jakou nerovnost to ještě zkousne abych neco nezničil .. uhlazeny to je ale tu a tam je treba schudek 5mm možná se bojim zbytečne ale tyhle mašinky jsou šíleně drahý

Když je to drahé, tak to nedělejte.

hodnocení

Myslel jsem jako že je ta mašinka dráha kdyby se zničila proto se ptám jestli je na tohle dělaná

Umějí půjčovné pojistit, tuším, že +7% ceny pujčovného.

hodnocení

0x

Tak to vylejte nivelačkou,ostane to rovné aj hladké.

hodnocení

0x
Kupte si do flexi diamantový brusný kotouč.

hodnocení

0x

Tady je dobrá rada drahá. Těžko něco doporučit, když není vidět, jeké nerovnosti máte. Pokud nemáte zkušenosti s nářadím, může to dopadnout ještě hůř. Záleží, na co si troufnete. Řešením by pak mohlo být jen povrchové zbroušení průmyslovou bruskou s odsáváním. a pokrytí kamenným kobercem. Dá se na rozdíl od nivelačních hmot(pouze interiér) použít i do exteriéru

hodnocení

Takhle vypadá současný povrch snad se obrázky nahrají dobře. Prakticky nejde o to aby se potom pohodlně dalo chodit bos tohle je prostě ostré

Broušení? betonové podlahy
Broušení? betonové podlahy #2

Jaký povrch podlahy plánujete? Zbrousil, nebo jiný způsob podlahy.

hodnocení

Nejradši bych to nechal pouze zbrousene jako přírodní beton max nějakou penetraci na ochranu povrchu, drsnost povrchu taková aby nebyl nepříjemný na bosou nohu

Můžete zkusit i ruční brusku (kotouč 125mm průměr) na beton s odsáváním,není to zase tak velká plocha. Potom uvidíte, jestli s výsledkem budete spokojen. Povrch pak určitě upravit nějakým uzavíracím lakem na beton, protože veškeré nečiistoty a mastnoty se do betonu vpijí a to už nikdy nevyčistíte.

krtek6

No tohle je kvalita základové desky...jestli z toho má být něco koukatelného tak, přebousit podlahovou bruskou, co tu radili kolegové nebo přelít nivelačkou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]