Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda kupujete palivové dřevo metr sypaný nebo skládaný. Co by byla výhodnější koupě, tvrdé bukové dřevo štípané, polínka, sypané cca 1500 Kč, nebo skládané cca 2200 Kč / m3? Pokud dovezou složené na paletě, tak člověk ví, kolik toho kupuje, ale některý prodejce např. přiveze sypané na dodávce, s tím, že je ale naměřeno před nakládkou na m3, takže je vlastně skládané. Dá se tomu důvěřovat, nebo u skládaného trvat výhradně na tom, ale bylo složené i dovezeno?
Děkuji.
Tak asi ne každý je schopen si dotáhnout dřevo z lesa a sam si nařezat polínka. Uvedená cena je z vesnice, žádného velkoměsta. A co se dívám např. na bazoš, sbazar, ceny podobné.
A jaká je, podle vás, slušná cena za polínka buková, prostorový metr skládaný? /Klády z lesa tahat opravdu není v mých možnostech. Ani tyto klády dále zpracovávat/.
@asd1
Holt když jsi neschopný tak platíš. Anebo, když jsi neschopný si vydělat, tak se s tím lopotíš.
Pokud člověk nemá možnost ve svém osobním volnu nařezat si třeba 10metrů dřeva za cca. 1800,- (celkem) přímo od obce-majitele lesa, pak se ty varianty sypaného či skládaného dřeva opravdu nevyplatí. Raději bych si koupil dřevěné brikety z tvrdého dřeva na paletě - dvě palety často jsou s dopravou zdarma... A když jsem dřevo řešil, do RD mi paleta stačila na celou sezonu. Rozhodně je to skladnější než dřevo, kterého jsem protopil cca. 6 metrů (vlastnoručně skládaného).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.