Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nova okna vekra - je toto v poradku?

Od: honz odpovědí: 4 změna:
Dobry den
Sto let stara spaletova okna jsem nechal vymenit za trojskla od vekry
Je normalni, ze kdyz jsem okna zevnit umyval ze to takto zatece za tesneni?
(Jinak teda tepelne jsou okna oproti starym spaletam znat v pozitivnim slova smyslu. Naopak ale zvukove je to katastrofa! V noci me PRI ZAVRENEM OKNE NADORAZ budi souseduv pes a kdyz projede auto zni to jak kdyby bylo okno otevrene)

Nova okna vekra - je toto v poradku?
Nova okna vekra - je toto v poradku? #2
Nova okna vekra - je toto v poradku? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Něco je špatně.Reklamujte.

tj
hodnocení

2x

Ano, vaše serie má nedostatečný přítlak těsnění, ba dokonce možná i špatný materiál, moc tvrdou gumu. Vekra je dnes už aušus (bývala to špička). Také jsme se spálili, bohužel. Jo a poškrábaný rám uznají, jen když jsou škrábance viditelné ze 2 metrů (To jako vážně? Ze dvou metrů na bílém profilu? To by musely být už slušné rýhy. Takže nám neuznali poškrábané rámy z výroby.) Navíc nám tam padaly za tu gumu, co máte na obrázku bílé piliny z toho rámu (v horní čási okna), též z výroby, asi z řezání, zřejmě neznají ofuk, nebo vysavač. Přijeli, u všech oken vysadili tabule, otřeli, odjeli, za měsic to tam zase od někud napadalo, nemá to cenu. Seřizování oken také věc sama pro sebe. Naši koupili okna od nějakého výrobce, který už asi ani neexistuje, plasty, tenkrát dvojskla a nepamatuji si, že by musel táta brát každý půlrok imbus do ruky a něco seřizovat. Ty naše Vekry měly jiné seřízení na léto a jiné na zimu, jinak se zachytávaly o rám a normálně nešly otevřít. (ne běžná okna ale velká francouzská, ostatní okna šla jakš-takš, byla seřízená tak nějak mezi a fungovalo to). Zvuk neizolují vůbec, to co mají v showroomu je blbost (puštěná muzika z repráku a před ní zavřené okno, lze otevřít a zjistit jak moc to utlumí. Tam to funguje dobře, ale to co přivezli k nám domu, tam je ten rozdíl minimální, je to tlumené, ale pořád ten kravál slyšíte z 80%. Utlumení u toho okna v showroomu bylo minimálně na 30% původní hlasitosti toho repráku.

hodnocení

1x
V bytě mám taky trojsklo Vekra a na baráku dřevěné 78 trojsklo a nebe a dudy. Tohle se u dřeva nemůže stát neb není žádné těsnění,ale silikon. Zvukově jsou dřevěný taky podstatně lepší jinak zimní a letní provoz je v podstatě nesmysl. Zimní má vlastně jen větší přítlak. Takže otlačené těsnění, ošoupané kameny. Nic jiného z toho není

km
hodnocení

1x

Nepřijde mi to v pořádku. Ani ta zvuková těsnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]