Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava izolace balkonu

Od: lukastei odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, mohli byste mi poradit ohledně opravy izolace balkonu?

Asi před 6 lety byl balkon opravován. Bohužel neznám skladbu jaká tam byla použita. Vím, že se provedl spádový beton a pak se dělala ta vrstva, která je vidět na fotkách, ta se začala u oplechování odlepovat a pak začalo zatékat do nosné zdi o patro níže. Chtěl jsem tu vrchní vrstvu sundat na celé ploše, ale šlo dát pryč pouze ta část u oplechování, zbylá část drží jak přibitá.

Zajímalo by mě, jestli by se dal ošetřit ten kraj u okapu a pak celoplošně to jěště něčím přetáhnout nebo musí to jít celé pryč. Na balkon chci pak položit terasové prkna.

Děkuji.

Oprava izolace balkonu
Oprava izolace balkonu #2
Oprava izolace balkonu #3

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Toto je Pat a Mat řešení. Nesystémové profily a nesystémové řešení. Někdo chtěl ušetřit a takto to dopadlo. Když neznáte přesné složení, nelze radit. Podle obrázku to vypadá na improvizaci nějaké výztužné tkaniny a možná hydroizolační stěrky. To je vše, co se dá odhadovat. Celkově to nepůsobí profesionálně, naopak lacině. Pokud chcete profesionální řešení, musíte si najít profesionální firmu, ne Pata a Mata, kteří chtějí za každou cenu ušetřit. Jak vypadá profesionální řešení si můžete vyhledat po zadání např. hesla " systémové řešení pro balkony a terasy" . Tam se používají systémové profily, rohy ,napojení a ukončení a vhodně se zapravují do hydroizolačních pásů pomocí hydroizolačních stěrek. Ukončení bývá s keramickými dlaždicemi.

Pokud chcete řešení zakončené terasovými prkny, musíte vytvořit regulérní fóliovou nebo bitumenovou hydroizolaci z pásů, na kterou položíte rošt a pak terasová prkna. Odvodňovací plocha je pak spádovaná směrem k okapu.

Takže jednoduše řečeno - celé předělat, nic neopravovat- máte to zfušované.

hodnocení

0x

Já nechal na balkony navařit Fatrafol 810, včetně lišt. Na to pak Vaše prkna

lukastei
hodnocení

A není to náhodou ono, viz foto?

Oprava izolace balkonu #4
Oprava izolace balkonu #5
re4zon
Ne, to fakt neni. Tohle je nejaka podkladni folie a na ni sterka s vlozenou tkaninou. Pvc folie vydrzi nasobne dele nez 6 let a nebude se rozpadat. Na oplechovani se navari a zatekani nehrozi.

To, co jste si vyfotil můžete s úspěchem použít maximálně v koupelně. Na terasu toto nepatří a už ne jako finální pochůzí vrstva. Přeci jen, ta hmota nebude atestovaná na UV záření a hlavně použitelná pro jiné účely. Fatrafol (PVC) a PE folie je pak jiné kafe. Tímto směrem se ubírejte.

Fatrafol, nebo jiná, podobná fólie to určitě není.

Ale není jen Fatrafol...

hasoft.cz/...

No nějaká fólie tam evidentně je, takže je možné, že chyba není ve skladbě ale v provedení práce.

re4zon
Mozne to samozrejme je. Ale neni to tak, tohle fakt neni material vhodny na konecnou vrstvu balkonu. Kdyby to nekdo jeste pretrel tekutou gumou, vypadalo by to urcite jinak.

Orione, ale ta fólie vypadá úplně jinak.

Jinak než co? Fólie tam nějaká je, jestli je to výrobek určený k tomuto účelu nevíme, to můžeme jen hádat. Já si myslím, že pokud to co tam pán má plní funkci a závada je jen na tom okraji, tak by se to dalo opravit. Předělávat to celé bude neskutečný opruz.

Myslel jsem Fatrafol, Je to podobné, jako "lino", nebo plastová fólie na bazény.

re4zon
Jaky neskutecny opruz? To muze napsat jen nekdo, kdo praci s hydroizolacni folii v zivote nevidel. Takovy balkon je pro profika prace max na jedno odpoledne. Sam bych to dal za den a to profik nejsem.

Vážně? Mně by tedy trvalo pár hodin jen odstranění té staré vrstvy, o tom píšu. Pokud myslíte předělání tak, že se nová HI dá na to co tam teď je, pak asi ano.

Odstranit jen to co nedrží, pak pak postupovat dle doporučení výrobce a šikovných lidí.

re4zon
Neni duvod cokoliv odstranovat. To by melo cenu u pohledove skladby, ale chce na to dat prkna. Takze geotextilii, par profilu na kraj a do koutu a navarit folii.

re4zon: No to pak jo, akorát tam bude takový nepravidelný schod. Já bych opravil jen ten konec, je potřeba ošetřit beton proti drolení a zakončení udělat tak, aby dobře drželo na plechových profilech (ideálně zalaminovat). Nakonec bych to celé natřel Izobanem na beton.

hodnocení

0x

Pokud je ta vrstva vadná jen u plechového ukončení, tak by se ta část dala opravit zalaminováním pomocí skelné či polyesterové tkaniny a epoxidové pryskyřice. Případně dvou vrstev perlinky s malým okem a hustšího typu eprosinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]