Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohli byste mi poradit ohledně opravy izolace balkonu?
Asi před 6 lety byl balkon opravován. Bohužel neznám skladbu jaká tam byla použita. Vím, že se provedl spádový beton a pak se dělala ta vrstva, která je vidět na fotkách, ta se začala u oplechování odlepovat a pak začalo zatékat do nosné zdi o patro níže. Chtěl jsem tu vrchní vrstvu sundat na celé ploše, ale šlo dát pryč pouze ta část u oplechování, zbylá část drží jak přibitá.
Zajímalo by mě, jestli by se dal ošetřit ten kraj u okapu a pak celoplošně to jěště něčím přetáhnout nebo musí to jít celé pryč. Na balkon chci pak položit terasové prkna.
Děkuji.
Toto je Pat a Mat řešení. Nesystémové profily a nesystémové řešení. Někdo chtěl ušetřit a takto to dopadlo. Když neznáte přesné složení, nelze radit. Podle obrázku to vypadá na improvizaci nějaké výztužné tkaniny a možná hydroizolační stěrky. To je vše, co se dá odhadovat. Celkově to nepůsobí profesionálně, naopak lacině. Pokud chcete profesionální řešení, musíte si najít profesionální firmu, ne Pata a Mata, kteří chtějí za každou cenu ušetřit. Jak vypadá profesionální řešení si můžete vyhledat po zadání např. hesla " systémové řešení pro balkony a terasy" . Tam se používají systémové profily, rohy ,napojení a ukončení a vhodně se zapravují do hydroizolačních pásů pomocí hydroizolačních stěrek. Ukončení bývá s keramickými dlaždicemi.
Pokud chcete řešení zakončené terasovými prkny, musíte vytvořit regulérní fóliovou nebo bitumenovou hydroizolaci z pásů, na kterou položíte rošt a pak terasová prkna. Odvodňovací plocha je pak spádovaná směrem k okapu.
Takže jednoduše řečeno - celé předělat, nic neopravovat- máte to zfušované.
To, co jste si vyfotil můžete s úspěchem použít maximálně v koupelně. Na terasu toto nepatří a už ne jako finální pochůzí vrstva. Přeci jen, ta hmota nebude atestovaná na UV záření a hlavně použitelná pro jiné účely. Fatrafol (PVC) a PE folie je pak jiné kafe. Tímto směrem se ubírejte.
Jinak než co? Fólie tam nějaká je, jestli je to výrobek určený k tomuto účelu nevíme, to můžeme jen hádat. Já si myslím, že pokud to co tam pán má plní funkci a závada je jen na tom okraji, tak by se to dalo opravit. Předělávat to celé bude neskutečný opruz.
Vážně? Mně by tedy trvalo pár hodin jen odstranění té staré vrstvy, o tom píšu. Pokud myslíte předělání tak, že se nová HI dá na to co tam teď je, pak asi ano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.