Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinace přípravků bazénové chemie

Od: zajda888® odpovědí: 3 změna:
Hezký den,
roky používám na úpravu bazénové vody přípravky s jedním typem úpravy,tedy chlor zvlášť, vločkovač zvlášť,projasňovač zvlášť...,prostě plno flašek v regále. Teď se dívám na nabídku bazénové chemie 6v1, tablety 200 gramů,které by v sobě měly zahrnovat vše. Dokonce by měly umět regulovat pH což netuším,jak provedou,když jednou bude nízké a jednou vysoké...
Kromě vlastních zkušeností s podobnými výrobky by mě zajímalo,proč píšou v návodě,že se nesmí mísit s jinými výrobky. Je to proto,aby zůstal kšeft jen jim nebo by mohlo dojít k nějaké reakci?
Protože pokud uvidím,že tableta 6v1 něco nestíhá,beztak do bazénu něco doliju extra...Od jiného výrobce.
Dík za názor.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobrý den,na začátku sezony upravte pH na správnou hodnotu a potom mi opravdu ve většině případů stačí kvalitní multifunkční tablety a řádné filtrování. Čas od času vysaju. Teď už teda tablety nepoužívám, protože bazén je slanou vodou. U té míchání chemie je to právě kvůli tomu,že může dojít k nežádoucí reakci. Nejen ke zdravotním problémům, ale i s kvalitou vody. Ale občas jsem stejně dala část od jiného výrobce, když jsem dosýpala dávku. Nikdy žádný problém.

simca
hodnocení

0x

Pokud tomu rozumis a umis davkovat jednotlive pripravky, tak je to vzdy levnejsi a ucinnejsi nez cokoliv v jednom.

Take by mne zajimalo, jak by mohla tableta regulovat pH :) Mozna dotaz na vyrobce.

doplněno 21.05.24 16:53:

projasnovac to je co, to neznam... vlockovac nepouzivam, protoze na ro nemam cas, aby ro vlockovalo...

ja pouzivam kombinaci skalice a chlornanu a staci to uplne v pohode. Misto toho ostatniho radeji vymenim obcas vodu (ta je zdarma).
Mam kapkove testery na pH, skalici a chlor, ale uz to tak nejak poznam od voka. Skalici 2x za prazdniny a chlornan jednou tydne o prazdninach (vyprchava), takze mam predpis pro uzivatele: jednou za tyden dolit tolik dilku ze sklenicky (kde maji pripraveny kalibrovany objem a dilky) a filtrace se zapina sama casovacem.

hodnocení

0x
Výrobce se tím kryje proti soudním sporům. Protože se najdou tací co tam nalejou vše možné a pak dochází napřiklad ktomu že blondínám zezelenají vlasy, v horších případech zdravotní problemy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]