Nejste přihlášen/a.
Řešil jsem to samé v dubnu, akorát já to mám 12 m. Použil jsem flexi hadici a dal ji přímo do země: bazenonline.cz/... plus k tomu veškeré fitinky, kolínka, redukce, kuláky, trubky atd. Vše mají v nabídce. Chce to chvíli času si to projít a zorientovat se v tom, ale pak si naklikáte přesně co potřebujete. Vše tedy lepený spoj v průměru 50 mm a na konci zredukovaný podle čerpadla, závitu, jak potřebujete. Není to teda úpně levné, mě jen rozvody vyšly asi na 10 tis.
V zemi? No asi k tomu určené systémy - něco lepené, něco rozebíratelné, namátkou jak to vypadá bazenonline.cz/...
Ono se to dá teda poskládat i kombinací nebo úplně z "normálních"odpadních HT trubek (rozměrově do sebe pasují), ale je potřeba počítat s tím, že sací část čerpadla vytváří (obvykle malý) podtlak a u těsnění HT trubek se předpokládá spíš mírný přetlak.
K levnym filtracim se dodavaly bud 32 nebo 38 mm hadice/trubky... tedy to bude podle prutoku vasi filtrace.
38mm myslim ze odpovida dimenzi 6/4" neboli 1 1/2" neboli 1,5" a 32 mm je 5/4" - podle toho lze volit trubky...
postupujte podle návodu k vaší filtraci, take by vas melo zajimat napojeni...
Změřte proměr vývodu, abychom Vám mohli poradit. Nebo se koukněte do návodu, bude tam rozměr. Mezi bazénem a boudou je jaký terén, klidně kupte 5bm chráničky 70mm a tím protáhněte trubku, dle rozměru filtrace.
Ve většině hoby obchodech koupíte potřebnou hadici.
Když na to přijde, tu hadici může efektivně udělat i z kabelové chráničky a hnát jí vodu, pokud zvládne napojení (většinou mívají standardní vnitřní i vnější průměr, co lze nasunout na trn) a nebude na chráničku svítit sluníčko (jsou určeny do země a nemají ÚV ochranu).
mám takhle udělanou přepadovou kanalizací, tuším že 75 mm? Tehdy to stálo zlomek ceny kanalizační trubky. V Pískové filtraci stejně více než 0,6 barů nebude
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.