Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit brýle?

Od: brejlovec odpovědí: 22 změna:
Dobrý den mám rok staré brýle z grand optical ale neustále po jednom dni se mi povolí levá nožička a brýle mi nedrží na nose jak by měly. Mám doma bity a nejmenší rovný šroubovák který tam sedí. Snažím se to vždy pořádně dotáhnout co to jde ale zároveň s citem abych je nepoškodil ale i přesto se tato nožička stále povoluje. Nestojím o radu typu zajdi do optiky.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, dotáhnout a kápnout na šroubek ze spodu kontaktní/vteřinové lepidlo (takto to řeší i v optice). Zdravím!

hodnocení

3x

Nechápu tvůj popis. Povolí se ti levá nožička a brýle ti nedrží na nose?

Já mám nožičku za uchem, takže i povolená nožička neovlivňuje to, jak brýle se dí na nose.

Jestli máš dentální nit nebo třeba nějakou tenkou režnou nit, tak vyšroubuj šroubek a přes dírku se závitem prostrč kus dentální nitě nebo režné nitě. Pak tam nasaď dožičku a našroubuj šroubek. Pokud šroubek půjde zašroubovat lahce, tak přidej další nit. Ta nit by měla zvýšit tření v závitech a tak by měla zabránit šroubku v uvolnění.

Stejně tak můžeš použít lepidlo (buď na zajištění závitů nebo sekundové). S tím ale musíš optarně, protože při důkladném zalepení už šroubek nemusí jít povolit.

Taky můžeš zkusit protáhnout několikrát nit kolem šroubku a tím tam namotat několik závitů niti. Když pak konce svážeš s nit přitáhneš, tak se zase vymezí vůle v pantu a nožičky půjdou tíže. Pak to stejně musíš zalít sekundovým lepidlem, protože suk na niti se tam brzo zničí.

Já nohu za uchem nemám *smich*

kolombo
Nechápeš můj popis? Co je na něm k nepochopení? Nožička která by měly být otevřená v plném rozsahu se díky vůli šroubku, který nožičku nedrží tam kde má, vzniká vůle i mezi uchem a obroučkou a brýle nedrží. Brýle nemají mít volné nožičky, mají pevně sedět a netlačit.

hodnocení

3x

Ten šroubek se nebojte dotahovat fest, samozřejmě nesmíte strhnout drážku v hlavičce. Většinou pomůže tento postup: zašroubovat šroubek, pak vyšroubovat o 1 otáčku, pod hlavičku kápnout sekundové lepidlo a došroubovat a dotáhnout.

asd1
To je blbě, nelepí se hlava sroubu ale závit.
Pokud zalepis hlavu tak se při hybani s packou šroub pohybuje v závitu tam-zpet a sverna plocha packy se povoluje-utahuje pořád dokola..

Není to blbě, je to odzkoušeno, s tím šroubkem netuším, jak to myslíš, šroubek se nijak nepohybuje. Při zmíněném postupu se trocha vteřiňáku vsákne i do horní části závitu při došroubování šroubku. Ono se to stejně po čase povolí, protože vteřiňák v agresivním prostředí (pot) přestane lepit, pak možno šroubek vyšroubovat o 2 - 3 otáčky před lepením, bude slepena delší část závitu, ale jde o to, aby pak šel šroubek vyšroubovat třeba při opravě.

asd1

Vlastěn jo máš pravdu, hlava je na pevný části tj. brejle, hýbe se prostředek = nožička a spodek je zase pevná část.. Beru zpět, lepit klidně hlavu šroubu..

Teď to čtu znovu, to co píšu platí pro šroubek držící skla. Pro šroubek v nožičce je potřeba lepit spodní část, tam kde je závit. Lepit hlavičku není v tomto případě vhodné, to bude držet špatně.

Koukám teď na své brýle, nejsem si jist, jestli závit je i v horní části úchytu pro nožičku, pokud ano, fungovalo by i lepení horní části pod hlavičkou šroubku. Asi záleží na konkrétních brýlích, jistější bude lepení spodku jak psal ben.

ben®
orion - další "bonus" při lepení závitu je ten, že drážka v hlavičce šroubku zůstane čistá a použitelná v případě potřeby. A snad je to lepidlo ze strany závitu i méně vidět, tak se nekazí ani dojem estetický.

hodnocení

1x
nemám z grand optical - ale od noname optika. Když mám jakýkoliv problém - třeba vypadne sklíčko, ulomí se packa... v záruce do 2 let mi to opraví zdarma na počkání

Právě i Grand optical ty opravy na počkání dělá.Mám od nich brýle a na počkání se brýlemi zabývají.A to mám i malé bity*smich*

paja

Taky mi to v GrandOpticalu udělali hnedka rychle na počkání. Od té doby jsem neměla problém. Já si tam s tímhle problémem raději zajdu a vím, že mi to udělají pořádně. Ale manžel si utáhl doma a dal lepidlo.

Lepidlo nesvede vše. Některé brýle mají v tom ohybu ještě malé pérko. Pokud se poškodí, opravu neprovede ani odborník. Poté jde sice zalepit ale nožička se pak nedá sklápět a je trvale v kolmém stavu. Takže někdy to jde a někdy ne

jirkaqwe
hodnocení

1x
Zajdete si do optiky a nechte si tam dát delší šroubek s matkou zakápnuté lepidlem do závitu.
Mě se to taky pořád povolovalo, teď už je to delší dobu v pořádku.
Mě to takto opravili ve Verooptik.
Nebo pokud máte všechno potřebné, tak si to můžete udělat sám.
asd1
A chtějí za to něco nebo to je zdarma?
ben®
asd1 - mně to udělal optik jen za poděkování (šroubek zůstal původní, tak jen zhruba minuta času a kapička lepidla).

hodnocení

0x

Nejvetší problém je že vás ovlivnila reklama z tv . Nejdražší a neprovádí banální opravy.

hodnocení

0x

Kolega má na nožičkých přídavné packy, díky nim drží brýle líp .

googleadservices.com/...

hodnocení

0x
Zalepit závit libovolným anaerobním lepidlem/tesnidlem na závity, nemusí být Loctite za x stovek, stačí cokoli polskyho/čínskýho, treba v autodilech začíná 10ml lahvička kolem 60 kaček a najde to i další využití, případně se dají sehnat i různý minibaleni. Reaguje to s kovem, takže ani po dlouhý době neztvrdne v lahvičce jako vterinak. A dle typu lze kdykoli zase povolit spoj rozumnou silou.

Zavitové lepidlo je jen pro kosmetiku, jinak je k hovnu. Směrodatný je povolovaci moment

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]