Nejste přihlášen/a.
Nechápu tvůj popis. Povolí se ti levá nožička a brýle ti nedrží na nose?
Já mám nožičku za uchem, takže i povolená nožička neovlivňuje to, jak brýle se dí na nose.
Jestli máš dentální nit nebo třeba nějakou tenkou režnou nit, tak vyšroubuj šroubek a přes dírku se závitem prostrč kus dentální nitě nebo režné nitě. Pak tam nasaď dožičku a našroubuj šroubek. Pokud šroubek půjde zašroubovat lahce, tak přidej další nit. Ta nit by měla zvýšit tření v závitech a tak by měla zabránit šroubku v uvolnění.
Stejně tak můžeš použít lepidlo (buď na zajištění závitů nebo sekundové). S tím ale musíš optarně, protože při důkladném zalepení už šroubek nemusí jít povolit.
Taky můžeš zkusit protáhnout několikrát nit kolem šroubku a tím tam namotat několik závitů niti. Když pak konce svážeš s nit přitáhneš, tak se zase vymezí vůle v pantu a nožičky půjdou tíže. Pak to stejně musíš zalít sekundovým lepidlem, protože suk na niti se tam brzo zničí.
Ten šroubek se nebojte dotahovat fest, samozřejmě nesmíte strhnout drážku v hlavičce. Většinou pomůže tento postup: zašroubovat šroubek, pak vyšroubovat o 1 otáčku, pod hlavičku kápnout sekundové lepidlo a došroubovat a dotáhnout.
Není to blbě, je to odzkoušeno, s tím šroubkem netuším, jak to myslíš, šroubek se nijak nepohybuje. Při zmíněném postupu se trocha vteřiňáku vsákne i do horní části závitu při došroubování šroubku. Ono se to stejně po čase povolí, protože vteřiňák v agresivním prostředí (pot) přestane lepit, pak možno šroubek vyšroubovat o 2 - 3 otáčky před lepením, bude slepena delší část závitu, ale jde o to, aby pak šel šroubek vyšroubovat třeba při opravě.
Vlastěn jo máš pravdu, hlava je na pevný části tj. brejle, hýbe se prostředek = nožička a spodek je zase pevná část.. Beru zpět, lepit klidně hlavu šroubu..
Teď to čtu znovu, to co píšu platí pro šroubek držící skla. Pro šroubek v nožičce je potřeba lepit spodní část, tam kde je závit. Lepit hlavičku není v tomto případě vhodné, to bude držet špatně.
Koukám teď na své brýle, nejsem si jist, jestli závit je i v horní části úchytu pro nožičku, pokud ano, fungovalo by i lepení horní části pod hlavičkou šroubku. Asi záleží na konkrétních brýlích, jistější bude lepení spodku jak psal ben.
Právě i Grand optical ty opravy na počkání dělá.Mám od nich brýle a na počkání se brýlemi zabývají.A to mám i malé bity
Taky mi to v GrandOpticalu udělali hnedka rychle na počkání. Od té doby jsem neměla problém. Já si tam s tímhle problémem raději zajdu a vím, že mi to udělají pořádně. Ale manžel si utáhl doma a dal lepidlo.
Lepidlo nesvede vše. Některé brýle mají v tom ohybu ještě malé pérko. Pokud se poškodí, opravu neprovede ani odborník. Poté jde sice zalepit ale nožička se pak nedá sklápět a je trvale v kolmém stavu. Takže někdy to jde a někdy ne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.