Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším situaci, kdy jsem si 4 roky zpět nechal vylejt sva pokoje nivelačkou, aby zakryly asfalt po parketách (starší byt).
Nivelace se povedla, ale je o cca 12mm nižší jak chodba, je tam tudíž maličký schůdek, což není úplně ok třeba pro děti nebo robota do budoucna a celkově to nevypadá moc vzhledně.
Přemýšlel jsem že bych využil možnosti zvýšit podlahu OSB s pd právě 12mm, položit na miralon. Vychází to cenově nepoměrně vůči vylití 12mm nivelačky, na což bych si musel pozvat firmu, to bych asi sám nedal. Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky za postřehy a případné rady
Upřímně si sypu na hlavu to, že jsem to neudělal předem :D
Přilepíte OSB desku k podlaze vhodnou pěnou, k sobe desky v zámcích slepíte disperzním lepidlem na dřevo. Pak budete mít velkou desku, kterou zakryjete vhodnou krytinou. Já nechal dávat velkoplošné lino.
Hlavně v celých drážkách slepit, nešetřit lepidlem, páč pak je nebezpečí, že desky budou vrzat, právě v zámcích, když nebudou slepeny.
jen mě tak napadlo, nebylo by lepší drážky zasilikonovat, aby se případně eliminovalo tření úplně? nechci to za pár let zase předělávat
Můžu ještě poprosit, jakou pěnou byste lepil k podlaze? Ta je normálně vylitá nivelačkou. pokud to bude nějaká nízkoexpanzivka, tak třeba jen po obvodu + křížem a něčím zatížit? Fakt mi tam hrajou roli i milimetry, nechci zase aby to bylo o moc vyšší. Případně z obou stran mirelon?
já si myslím, že pro byt by měly stačit OSB... jak je to s pojivem? neobsahují Durelis desky formaldehyd? fakt netuším
V minulosti se při výrobě OSB desek skutečně využívala pojiva obsahující zdraví škodlivý formaldehyd. V současné době však naprostá většina renomovaných výrobců desek od využití této látky ustoupila. Použitá pojiva jsou na bázi polyuretanových pryskyřic, které žádný formaldehyd neobsahují.
zdroj, například... izomat.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.