Dobrý den jak velké riziko představuje poškození přejezdu. bagrem pásovým s gumovýmy mi pásy přes zámkovku a jak toto riziko minimalizovat? Bagřík je 2T a dlažba cs beton 6 cm podklad štěrku asi 80 cm, dukladně hutněno, ale pokoušet to nechci . Idealni by byly osb desky ale to bych vyhodil deset tisíc, jde asi o 10 metrů tam otočka v levo dalsích cca 10 m a otočka v pravo jen cesta tam a zpět , hlína se bude odvažet kolečkama
Jestli je tam fakt 80cm a je to poradne zhutneno, melo by se to hnout minimalne, pokud vubec. A proc 10tis za desky? To ten bagrik ma delku pasu 10m? Staci mit desky na dvojnasobek delky pasu a prenaset je pri prejezdu. A k tomu to jeste nemusi byt nove desky, ale treba stara prkna nebo cokoliv co kdo vyhazuje, treba rozstipana stara almara..
juelen
Horší vlastně je, že by jel i přes terasu a tam už je to cca jen těch + - 30 cm tam uz to je risk asi veliký, co? Ze se to propadne
Na ploše ani nájezdech by problém být neměl, jedině by bagřík přejížděl přes obrubník někde třeba do trávy, kde se to nepředpokládalo, tam bych případně dal fošny tak. aby se síla rozložila.
Nic se nestane. Zkuste vypočítat zatížení na plochu. U velkého osobáku, přepočítejte váhu vozu na plochu 20x20cm krát 4 kola, pak plochu pásů na dlažbě.
Já nemám tak velký podklad pod dlažbou, jezdil jsem po dlažbě a autem přes deset tun, normálně i VZV. Bez problémů.
Jestli je strach, jsou pásový bagry s hmotností 900kg. Dá se na ně namontovat jak podkopový závěs, tak velká nakládací lžíce. Proč si teda vybíráš bagr s hmotností 2tuny? Seš normální? Jestli vydrží dlažba se ti nikdo osobně nezaručí, jestli máš dlažbu položenou na vlhkým jílu,pan buch s tebou doplněno 20.05.24 10:29: Pro upřesnění,dlažbu položenou na štěrku,co je hozenej na vlhký jíl.ten tvůj 2t nesmyslnej bagrik ti může hmotností štěrk do vlhciho jílu protlačit spolu s dlažbou. Nemusí to být moc. I když bylo všechno hutněný To jsou zkušenosti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.