Nejste přihlášen/a.
Kapka naděje: Přehodnoťte obecně svoje postupy, protože jste mi v minulosti smazala příspěvek s odkazem na článek na internetu, který popisoval situaci , co se stalo v sousedských vztazích v Rusku, s poznámkou, že nebudete podporovat Rusko! . Když všechno smažete, těžko si udělat obrázek o tom, co to má přinést tazateli , co rádcovi a co čtenářovi, který jen hledá odpověď na třeba podobný dotaz.
Někteří si ještě myslí, že poradna a někteří, že pseudoporadna. Řada rádců už odešla, právě kvůli mazání. Můžete prosím ještě jednou vložit ten obrázek,ať vidím, co tam máte?
Ano. Děkuji. Vypadá to amatérsky ale viděl jsem i horší. Dopoučuji vyměnit roháček za značkový ne páčkový z plastu ale např. Schell se sedlovým ventilem (točíte kolečkem). Hadici vyměnit za novou s dostatečnou rezervou pro oblouk, nemusí být vlnovec ale tradiční nerezová. Pozor na rozměr závitu. Na roháčku budete mít 3/8 a na druhém konci máte u napouštěcího ventilu 1/2 palce.
Nyní záleží, jak to máte zařízené s majitelem. Obvykle totiž platí, že tyto opravy uvnitř v bytě platí nájemce, pokud není dohodnuto jinak
To je bezny sposob napojenia WC stary desatrocie a viac, ziadny paskvil.
Vymenu za pancierovu hadicu neodporucam, zivotnost je nizsia a riziko poruchy je vacsie, ako pri starej kovovej rurke. Ak menit, tak novy rohovy ventil plus nerezovy vlnovec k nadrzi.
Ci pojde stary ventil vytocit von, to zalezi na tom, z akeho materialu je potrubie za nim, mozete to aj cele zlomit ...
Vyšroubuj ten šroubek zepředu roháku a sundej to. Pod tím uvidíš 6hran /kuželku/, tu vyšroubuj a dej tam novou s 3/8"závitem a dokup k tomu ještě rukojeť se 4hranem.
kuželka - zelezarstvi-fiala.cz/...
rukojeť - zelezarstvi-fiala.cz/...
Při vyšroubování kuželky si podrž zbytek roháčku, ať se Ti to nehne vzadu a něco neurveš. Když vyměníš jen tu kuželku a dáš větší tu rukojeť, tak se Ti to bude povolovat a utahovat líp a lehčeji, co taky chceš.
Nic také nevidím, pro tazatele bude lepší, když obrázek vloží přímo a ne přes rozhraní, které žádá odblokování ad blocku.
Takže na první dotaz odpovědět nemohu, na druhý také ne . K omotání páskou , když to nevidím se nebudu vyjadřovat, jestli jde roháček namontovat na starý závit? Zatím jsem všechny roháčky namontoval na původní závity i když bylo potrubí za ním značně zanesené vodním kamenem. Obecně, jestli si troufáte, proveďte sám , v opačném případě si zavolejte po dohodě s majitelem instalatéra, vysvětlete mu své obavy a případně si domluvte,. kdo co bude platit.
Pozn.: Vodovodní potrubí jde obecně opravit i speciální elastickou páskou na hadice jako provizorní řešení. Sám nepoužívám, je to amatérské, rovnou řeším trvalý stav.
Mistře inženýře odkaz je pod otazkou satam, je to aktuálně první. Pokud někoho nenapadne mi znovu smazat fotku od wc. Adblock používám pouze zde na PC , na telefonu ne a přesně tam mi to nešlo a nejde ani zde po vypnutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.