Ahoj v základu jsem měl plechovou skříň na plynové lahve(než se zavedl plyn). Tím pádem byla za skříní jen kantka která promrzala a proto jsem se rozhodl skříně vyndat a teď to chci dozdit. můžu celou tu kapsu vyplnit polystyrenem a jen dopředu na venkovní stranu dát řadu cihel?
Jestli to tam někdo kdysi jen vyboural bez překladu nebo jinýho zpevnění, tak určitě Ale pokud tam ta díra byla "odnova", tak je taková obava snad zbytečná, to bych měl radši zazdít sklepní okýnka
můžu celou tu kapsu vyplnit polystyrenem a jen dopředu na venkovní stranu dát řadu cihel ...já bych dal jen polyš a pak pokračoval dalším, se zateplením celého objektu.
Doporučuji jen dozdít novými plnými mrazuvzdornými cihlami (to by měly být všechny v našich končinách). Změřte si formát. Existuje krom běžných rozměrů 290x140x65 i menší metrický formát (cihla je jen 250 mm dl.). Dozděte na cementovou maltu a spáru vyklínujte klíny z tvrdého dřeva. Cihly jsou v zóně, kde do nich jde zemní vlhkost, proto by měly být ostře pálené a s vyšší pevností, např. CP 15-20 MPa. Pokud nebudete omítat, kupte cihly lícové, obvykle mají i vyšší pevnost kolem 20Mpa. Pokud tam je funkční hydroizolace, tou se už zabývat nemusíte. Přidání polystyrenu nic neřeší , ba naopak může přinést komplikace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.