Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bidet na WC

Od: david1 odpovědí: 20 změna:
Dobrý večer podívejte se nedávno jsme se nastěhovali do nového moderního bytu který má na toaletě takovou věc Je to taková sprška na utírání stolice Jenže já nevím jak to používat . Mám u toho stát nebo mám sedět a tu spršku si dát pod zadek a spustit? Když jsem to dneska po toaletě udělal tak nic a stolice byla furt špinavá (Seděl jsem u toho). když stojím tak potom je zase mokrá celá místnost. Ptám se protože to mám poprvé v životě. Nic takového jsem nikdy neměl.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Nepodivame. A pokus dobrej, ale trollit se musi umet ;)
david1
hodnocení

Kam tím míříte?

ml1
hodnocení

0x

Bidet je dobrý na oplachování nohou a taky odmáčení vignet z flašek. Jo a taky na pouštění lodiček a další blbosti. Ale jak se tím myje zadek, to se mě neptejte.

mnd®

bacha až ty petky budou zálohovaný. si bidetem akorát opláchneš prde..teda zadek nebo pipinu.

mnd®
hodnocení

0x

davide: koule si opáchni v umyvadle.A nebudu se dívat .Tvoje mladá je má větší *smich* .

david1
17.05.24 15:59
hodnocení

Co?
mnd®
17.05.24 16:00

Kdo?

hodnocení

0x
Tady máte návod ;) :

Tahle scéna z Poirota je taky hezká, ale nenašel jsem ji česky, má to mluvenou pointu, tak snad rozum{te anglicky.

Dole se dají zapnout titulky (1. ikona) a pod ozubeným kolečkem je nastavení na češtinu ("Titulky" - "Automatický překlad").

david1
hodnocení

Video jsem si pustil na mobilu a titulky české k automatickému překladu nebyly tak nevím jestli jsou jenom na počítači?

pb®
hodnocení

0x
Bidet doma máme a využíváme všichni včetně dětí. Není to totiž nic jiného, než níže uložené a jinak tvarované umyvadlo. Jelikož je podstatná většina české populace za prasata, co nezvládají základní hygienu, pak mě váš dotaz ani neudivuje. Dospělý chlap, co si neumí umýt prdel. Tak tedy po stolici se zadek normálně utře toaletním papírem. Poté se usedne na bidet, sedá se na něj opačně než na WC, tedy čelem ke zdi. Pomocí preferované horní končetiny, mýdla a vody se očistí řitní otvor a jeho okolí od zbytků stolice. Při této činnosti je též vhodné podrobit očistě pohlavní orgán. Kdo má velký břuch, krátké ruce či je neohebný a opláchutí pozadí mu přijde nedostatečné, může na konci umývacího procesu ještě přesednout do opačného směru. Přimontováním spršky k bidetu se tato potíž eliminuje. Sprška navíc je praktická třeba při vyplachování kýble na vytírání podlahy, oplach stolice ulpělé ve WC míse, oplach umyvadla při úklidu a konečně i nohy se dají pohodlněji umýt v bidetu, než v umyvadle. Dokonce i jako nižší umyvadlo pro děti se dá bidet využít a znavený člověk celodenní lopotou může k bidetu usednout při čištění zubů. S manželem jsme tuhle polemizovali nad myšlenkou, kdybychom se museli rozhodnout, jestli v koupelně budeme mít jen umyvadlo nebo jen bidet, zvolíme bidet. Manžel pravil že neví, jak by si v umyvadle myl zadek.
Bidet na WC
Teda teď jsem se propadl hanbou až do západního Německa. :-D
re4zon
Takze z toho mam chapat, ze "jen" se utrit je prestupek proti hygiene, ale pouzivat nadobu, kde si vsichni myji zadek od h**en jako umyvadlo je vrchol cistotnosti?
pb®
re4zon uváděla jsem to jako možnost. Sanitární keramiku pravidelně myju Domestosem, pravděpodobně je na ní méně bakterií než kde jinde. Stejně si čistíte zuby v umyvadle, v kterém si myjete ruce od všeho možného. A světe div se, vaše ústa máte propojená s řitním otvorem a střeva plná páchnoucí tráveniny.
Pochopil jste to dobře, podle partnerky pána s velkým břuchem, který je často tak zmožen, že se ani neudrží na nohou u umyvadla (samozřejmě prací, ne pivem) jsme my, kteří si ještě nečistíme zuby v kleče u bidetu, kde si chvíli předtím umýval tento zmožený pán s velkým břuchem páchnoucí tráveninou zadělanou zadnici a přirození, "česká prasata". :-D
Měli bychom na sobě začít pracovat, a i když doma ještě bidet třeba nemáme, tak si aspoň začít čistit zuby v záchodě.
re4zon
Jiste, nepochybuji o vasi schopnosti umyt domestosem bidet, ba i zachod. Ovsem pravidelne urcite neznamena po kazdem pouziti. Jestli myslite vazne uvahu, ze si deti kvuli nedostatku mista a manzelove lenosti umyt si pr**l napriklad ve sprse budou myt oblicej a cistit zuby v bidetu, tak to neni moznost, ale diagnoza. V umyvadle jiste mame spoustu bakterii, ale zadnici od h**en do nej opravdu nestrkame ;) Kdyz uz jsme u tech moznosti, tak domacnostem s minimem prostoru bych doporucoval nechat si vyrobit vanu s napojenim dn100. Poslouzi jako vana, umyvadlo a kdyz do ni umistite stolicku s otvorem, nahradi i zachod a bidet. Pro nejmensi byty bude verze nerezova, ta nahradi i drez a odnimatelna vrtule zajisti funkci pracky.
tj
No, musím se přiklonit na jednu stranu tady k pánům, že používat bidet na čištění zubů a mytí tedy čehokoliv jiného kromě pozadí mi nepřijde ideální. Leda po každém umytí pozadí bidet desinfikovat, což asi nikdo dělat nebude, že? Na druhou stranu zase musím říci, že když nejsem zrovna mimo domov, přijde mi naprosto normální si po stolici umýt pozadí vodou a mýdlem. Jestli si někdo myslí, že stačí utřít pozadí papírem a je čisto, pak je to skutečně čuně a měl by se zamyslet nad svými hygienickými návyky. Stejně jako je běžné po použití toalety (je jedno, jestli jdu na velkou, nebo na malou) si umýt ruce mýdlem. To jsou naprosté základy.
Znám bohužel i výjimky ze svých známých, kteří to nedělají, ale u všech případů se jedná o, jak to říci, jednodušší lidi, kteří obecně k hygieně nebyli svými stejně jednoduššími rodiči vedeni a klidně si nechají olízat obličej od svého psa, který chlemcal před chvílí vodu ze záchoda, olízal si zadek a ještě přirození. Je s nimi sice zábava, ale kafe bych si u nich nedal... Asi tak.
To tj: Když už tedy řešíme takovéto chutné věci, tak to, zda je po pokonání velké potřeby je
nutné si umývat zadnici, žejmě dost záleží na tom, jakou má člověk stolici, tedy jak se stravuje, a na technice čištění. Kdo má s jedním z toho problém (dobrým indikátorem problému jsou světlé trenky), potřebuje další řešení. Krom sprchy existují také vlhčené toaletní ubrousky.

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Ach jo, zase se místo opravy vložilo 2x. Nějak to zlobí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]