Takze z toho mam chapat, ze "jen" se utrit je prestupek proti hygiene, ale pouzivat nadobu, kde si vsichni myji zadek od h**en jako umyvadlo je vrchol cistotnosti?
re4zon uváděla jsem to jako možnost. Sanitární keramiku pravidelně myju Domestosem, pravděpodobně je na ní méně bakterií než kde jinde. Stejně si čistíte zuby v umyvadle, v kterém si myjete ruce od všeho možného. A světe div se, vaše ústa máte propojená s řitním otvorem a střeva plná páchnoucí tráveniny.
No, musím se přiklonit na jednu stranu tady k pánům, že používat bidet na čištění zubů a mytí tedy čehokoliv jiného kromě pozadí mi nepřijde ideální. Leda po každém umytí pozadí bidet desinfikovat, což asi nikdo dělat nebude, že? Na druhou stranu zase musím říci, že když nejsem zrovna mimo domov, přijde mi naprosto normální si po stolici umýt pozadí vodou a mýdlem. Jestli si někdo myslí, že stačí utřít pozadí papírem a je čisto, pak je to skutečně čuně a měl by se zamyslet nad svými hygienickými návyky. Stejně jako je běžné po použití toalety (je jedno, jestli jdu na velkou, nebo na malou) si umýt ruce mýdlem. To jsou naprosté základy.
Znám bohužel i výjimky ze svých známých, kteří to nedělají, ale u všech případů se jedná o, jak to říci, jednodušší lidi, kteří obecně k hygieně nebyli svými stejně jednoduššími rodiči vedeni a klidně si nechají olízat obličej od svého psa, který chlemcal před chvílí vodu ze záchoda, olízal si zadek a ještě přirození. Je s nimi sice zábava, ale kafe bych si u nich nedal... Asi tak.