Dobrý den, nemate někdo zkušenost s černo hnedym slizem v geberit vestavěné nadrzce u WC? Splachujeme pitnou vodou. Uplne to ucpalo odtokovy ventil a záchod protekal. Byly to 2 plne hrste teto hmoty. Dekuji
Nepoužíváte barvící tablety do splachovače? Pokud ne, tak ten blob to může být výsledkem devradace nějakého plastu, nebo jiného materiálu v nádobě, nebo v cestě vody.
Já mám zkušenost přesně opačnou. Teda u jiného typu, ale tohle snad platí obecně. Ten sliz právě pomáhá těsnit. Minimálně dvakrát jsem to zažil. Jednou, když jsme nádrž kompletně vyčistili v rámci nějaké údržby, pak se muselo koupit nové těsnění namísto ztvrdlého (předtím ale bylo v pohodě, měnil se napouštěcí ventil a při té příležitosti se celá nádrž čistila). Podruhé vloni, když jsme se vrátili z dovolené. Nádrž vyschla a protékala. Opět bylo potřeba koupit nové těsnění, to staré bylo jak ohlodané (fakt jak když ho někdo okusoval, prostě za ty roky opotřebené) a tím, že na něm nebyl ten sliz tak netěsnilo (ale do té doby bylo absolutně v pohodě, těsnilo to tím slizem).
Tak se to vysvětlilo, říká se tomu instalatérský sliz, patří tam, a teď ještě zjistit, kde ho sehnat. Fakt je, že jak podražil přírodní kaučuk, nahrazují ho plastifikujícími náhražkami, které strašně rychle degradují (někdy vysychají, někdy jsou právě z hmoty vytěsněny v podobě slizu), guma tvrdne a praská. To se týká těsnění, pneumatik, duší, vśeho z gumy. Kde jsou ty doby, kdy plášť kola vydržel na bicyklu 10 i 20 let. Dnes je úspěchem, když druhý rok po boku nepraská. Podobně těsnění, dřív člověk mohl gumová těsnění po 10 letech třeba příruby bojleru jen očistit v teplé vodě a použít. Dnes se s tvrdým použitým těsněním dá leda tak rozbít okno.
Beru vodu z úpravny vody pro město a nemám problém.Do nádržky u WC jsem se ještě po patnácti letech nedíval.Asi teda máte ..špatnou,, vodu.Dobrou chuť,když tu vodu i možná pijete.Zkušenost nemám.
Podľa mňa sa jedná o biologické znečistenie. Voda v nádržke steplá, chlór vyprchá, a množí sa to jedna báseň. Väčšinou si to ani nevšimnete, u Vás je toho až moc. Pokiaľ nemá nádržka žiadne kovové diely, zavesil by som do nej pokusne klbko medeného drôtu (bez izolácie a jemne poškrabaný brúsnym papierom) alebo kus medenej trubky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.